Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Consiliul Județean a făcut ureche șută la plăcuțele pentru nevăzători. Din 20 de instituții numai la CJ inscripția în Braille n-a putut fi așezată pe clădire

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mai multe instituții din Bistrița care oferă servicii cu publicul  au montate de câteva zile plăcuțe inscripționate în Braille pentru ca persoanele nevăzătoare să le poată utiliza pentru a se putea orienta mai bine. Plăcuțele cu date despre serviciile instituțiilor respective au fost confecționate și montate în urma unui proiect al Asociației Nevăzătorilor din Bistrița-Năsăud cu bani din proiectele nerambursabile oferite de Primăria Bistrița.

În total au fost realizate 20 de plăcuțe, montajul și confecționarea fiind asigurate din banii proiectului, în total 9000 de lei. Plăcuțele cu informații în Braille au fost montate pe clădirile direcțiilor din Primărie, dar și în alte 12 instituții publice din oraș, a anunțat zilele trecute, pe facebookul său viceprimarul PSD Cristian Niculae. Ce a omis sau n-a știut viceprimarul a fost că tocmai pe clădirea Consiliului Județean plăcuța în Braille nu și-a găsit nicidecum un  loc. Și nu e orice instituție publică, ci tocmai aceea care ar trebui să fie cea mai aplecată asupra nevoilor nevăzătorilor, în condițiile în care tutelează DGASPC-ul, instituția care lucrează direct cu persoanele cu dizabilități și care are montată o asemenea plăcuță.

Potrivit unor surse din Consiliul Județean în ziua în care au ajuns muncitorii cu plăcuțele, în jurul orei 16,00  n-a fost nimeni din conducere să le autorizeze montarea pe peretele exterior al clădirii. Oamenii au plecat si au revenit, cand au avut noroc doar la Prefectură, unde prefectul le-a indicat locul cel mai accesibil: cel de la usă de acces în instituție. La Consiliul Județean, tot nimic. În lipsa șefului cel mare  adica a președintelui Moldovan n-a îndrăznit nimeni să ia o decizie.  Asa ca oamenii au facut cale întoarsă și nu i-a mai chemat nimeni înapoi, deși inițial existase un acord verbal  Asa se face că  plăcuța albastră cu inscripția accesibila nevăzătorilor , confecționată special pentru Consiliul Județean Bistrița-Năsăud zace într-un depozit la Asociația Nevăzătorilor  până va decide cineva că nu strică imaginea clădirii străjuite de Petru Rares si arteziana Floare Rosie cea  inaugurata de Dragnea înainte de alegerile locale din 2016.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu