Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ioan Turc: ” 100 de cereri pentru creșe sunt respinse în lipsa locurilor. Soluții sunt, dar e nevoie de preocupare”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Liberalul Ioan Turc, candidatul PNL pentru Primăria Bistrița  abordează problema lipsei  locurilor în creșele din Bistrița, după ce i-a fost semnalată de zeci de părinți. Problema este cu atât mai acută cu cât e nevoie de găsirea urgentă de soluții care să evite aglomerația și să respecte normele de siguranță sanitară în pandemie.

Turc, care a analizat pe pagina sa de facebook amplasarea creșelor și a grădinițelor și a constat că problema este prost manageriată de prea multă vreme de administrația Bistriței care nu reușește să gestioneze criza locurilor în creșe: ” În vestul Bistriței, avem 3 grădinițe, dar doar una cuplată cu o creșă (cea de pe Șieului); În zona centrală, două grădinițe, dar una singură are și creșă (Zimbrului); În partea estică, 4 grădinițe, cuplate cu 3 creșe (Ștefan cel Mare, Andrei Mureșanu și Mesteacănului).

Reiese din start o dificultate majoră și în ce privește proximitatea pentru părinții celor mici. Aceștia oricum găsesc greu locuri la creșe. În prezent, peste 100 de cereri pentru creșe sunt respinse din lipsă de locuri! Trebuie angajați în creșe educatori puericultori, specializați în îngrijirea corectă a copiilor de până la 3 ani. Este necesară și scăderea numărului de copii pentru fiecare grupă.” a explicat Ioan TURC.

Liderul PNL a identificat și câteva soluții și a discutat inclusiv cu ministrul administrației pentru realizarea lor : Se impune găsirea soluțiilor pentru funcționarea creșelor din zonele prost acoperite din punctulacesta de vedere. Printre locațiile identificate, avem: Bălcescu, Independenței, Împăratul Traian (în vest), plus zonele Parc și Subcetate. Un exemplu concret este locația Grădiniței „Dumbrava minunată” din Parcul municipal. Acolo, propun construirea unui complex modern – creșă și grădiniță cu program prelungit, prin Compania Națională de Investiții.

Am vorbit în acest sens cu ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, care m-a asigurat că există finanțare pentru asemenea obiective. Avantajele locației sunt multiple: poziționarea în zona centrală a orașului, parcul din proximitate, parcarea mare din fața Palatului Culturii.„ a mai spus Turc care a adaugat: ” Putem avea grădinițe reabilitate, moderne, cu personal suficient și cu specializările necesare.Soluții există, mai trebuie și ca administrația locală să se preocupe”.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu