Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Șapte județe din România sunt pe lista zonelor de risc

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat  sâmbătă revizuirea condițiilor de intrare pe teritoriul Germaniei, după ce autoritățile federale ale acestui stat au  actualizat lista “zonelor de risc”.

România intră cu 7 județe pe această listă. Bistrița-Năsăud nu figurează pe lista zonelora căror  locuitori trebuie să respecte condiții suplimentare la intrarea în Germania, însă dacă traseul lor include o trecere prin aceste județe, ar putea intra în categoria vizată: ” Urmare noilor decizii adoptate, șapte judete din România: Argeș, Bihor, Buzău, Neamț, Ialomița, Mehedinți si Timiș au fost incluse pe lista zonelor de risc. Aceasta măsura a intrat in vigoare de la data publicarii deciziei, respectiv din 7 august a.c.”, se arata in comunicatul MAE dat publicității astăzi.

Conform notificării părții germane toate persoanele, indiferent de cetatenie, care intra pe teritoriul Republicii Federale Germania după ce s-au aflat într-una dintre zonele/regiunile incluse în lista zonelor de risc trebuie sa prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore inaintea sosirii sau, alternativ, sa se supuna testarii, in mod gratuit, pentru infectia cu COVID-19, intr-o perioada de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania. Testarea se poate efectua direct pe aeroport, la medicul de familie sau la autoritătile locale de sanatate”.

Autoritațile germane pot refuza intrarea sau vor dispune masura auto-izolarii la domiciliu pentru cei care nu respectă măsurile  iar testarea este obligatorie pentru toate persoanele care vin din zonele de risc, se mai arata in comunicatul MAE.

“Masura auto-izolarii la domiciliu nu se va aplica celor care prezinta un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore inaintea sosirii pe teritoriul Republicii Federale Germania. In schimb, daca testul este efectuat la momentul sosirii in Germania, se va dispune masura auto-izolarii pana la primirea rezultatului testului”, mai precizează comunicatul.

Persoanele care intra in Republica Federala Germania venind dintr-o “zona de risc” (inclusiv din cele sapte judete mentionate) sunt obligate sa completeze un formular de localizare, se mai arata in comunicatul citat.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu