Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ionuț Simionca critică ambele alianțe și e decis să candideze de unul singur: ”PSD și PNL confundă alegerile cu un bal mascat, s-au deghizat și candidează sub umbrela aliantelor ”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele PMP Ionuț Simionca  a criticat în termen foarte duri, astăzi într-o conferință de presă modul în care s-au realizat cele două alianțe din Bistrița-Năsăud, în jurul câte unuia dintre cele două mari partide politice pe care le acuză că au făcut blat politic. Deputatul PMP care candidează la funcția de primar al Bistriței spune că ambele alianțe sunt doar măști pentru marile partide care și-au impus candidații:

Atât PNL cât şi PSD şi-au anunţat intenţia de a candida la alegerile din 27 septembrie sub umbrela unor alianţe. Cele două partide confundă alegerile locale cu un bal mascat, mai precis PNL şi PSD se deghizează pentru a nu fi recunoscute şi sancţionate de bistriţeni la vot. În Bistriţa-Năsăud, PSD şi PNL au strategii similare, s-au înţeles să conducă oraşul şi judeţul, mână-n mână, la fel cum au făcut-o în ultimii 30 de ani. Bistriţenii nu mai pot fi păcăliţi şi în 27 septembrie îi vor sancţiona la vot”, este convins Ionuț Simionca.

Ce invitații face Simionca pentru alegătorii UDMR și USR

Despre PSD și alianța de stânga Ionuț Simionca spune  că a strâns în jur partide care au făcut front comun în Parlament  împotriva Justiţiei, și au dat legi care au eliberat infractori,  care au votat pensii speciale sau cele ”împotriva alegerii primarilor în două tururi, împotriva democraţiei”. Pentru candidatul PMP la Primăria Bistrița singura surpriză este racolarea UDMR-ului, așa că îi invită pe votanții acestui partid să-l aleagă pe el: ”Etnicii maghiari din Bistriţa-Năsăud nu sunt nici pesedişti, nici stângişti şi cu siguranţă îşi doresc schimbarea municipiului reşedinţă de judeţ şi îi invit să susţină candidatura mea pentru o schimbare în bine”, a MAI S Ionuţ Simionca.

Despre alianța de dreapta PNL-USR-PLUS, Simionca s-a arătat dezamăgit de USR, despre care spune că ar fi căzut în capcana PNL: „USR s-a predat PNL-ului la Bistriţa. Îmi pare rău pentru oamenii care şi-au pus speranţa în USR şi au susţinut acest partid, până la această alianţă. Noi avem foarte multe lucruri în comun. Gândim la fel, îi apreciz foarte mult pe susţinătorii USR şi îi respect. Îi invit pe toţi cei care au susţinut USR – şi sunt sigur că nu vor susţine candidatura domnului Ioan Turc, un om care a stat toată viaţa pe banii bistriţenilor la stat, şi care a făcut alături de PSD blaturi ascunse de ochii bistriţenilor – să susţină candidatura mea şi schimbarea în municipiul Bistriţa”, a adăugat candidatul PMP pentru Bistriţa.

De ce nu a bătut palma cu alianta de -dreapta

Ionuţ Simionca a explicat în aceeași conferință de presă care este motivul pentru care nu a intrat în alianța de dreapta, deși este printre cei dintâi care au susținut-o ca necesitate  ” candidaţii ar fi trebuit să fie  nominalizaţi în urma unui sondaj de opinie independent, nu pe sub masă, între lideri politici, fără a lua în considerare voia bistriţenilor” și a mai spus că nu poate să susțină ”o alianţă făcută doar pentru a vădi electoratul bistriţean de un om care poate să conducă oraşul, să ai de ales iarăşi dintre doi slabi sau dintre doi răi, pe cel mai mic”.

 

 

 

Share.

About Author

Un comentariu

 1. Motto:
  „Un popor care votează corupți, impostori, hoți și trădători, nu este victimă, este complice.”
  (George Orwell)

  La 30 de ani de la revolutie si de la căderea comunismului, România este un stat nereformat, cu un sistem politico-administrativ excesiv centralizat. Aceasta este principala cauză a prelungirii stării de tranzitie de la socialism la capitalism, cu consecinte dezastroase pentru tară, in plan politic, economic, social si cultural. Hotia, coruptia si nepotismul sunt principalele racile ale clasei politice care frânează progresul, ne tin pe loc sau ne fac să regresăm. Aceste racile explică si faptul că România de astăzi nu este un stat de drept consolidat. Lucrul acesta a fost extrem de evident la inceputul lui 2017, odată cu venirea PSD la guvernare, manifestându-se prin atacul furibund la justitie, soldat cu schimbarea in doi ani a trei guverne, cu scopul de a salva de la condamnare clientela politică. Să nu uităm că la inceputul anului 2018, Codrin Ștefănescu, pe atunci secretarul general PSD, fiind întrebat de ce se permite celor cu probleme penale să facă parte din Guvern, acesta a dat un răspuns halucinant: „De ce? Pentru că putem”. Asta reflectă tupeul PSD-ist si o anumită mentalitate a celor care ajung la putere.
  De aceea, pentru a face progrese evidente, România are nevoie urgentă de 3 tipuri de reforme:
  -reforma constitutională si consolidarea statului de drept;
  -reforma administrativ-teritorială care să permită descentralizarea si autonomia locală;
  -reforma morală, prin educatie care să promoveze meritocratia in functii publice.
  Si mai e ceva. Escrocheriile PSD-iste prin care democratia fost pusă intre paranteze, a inceput in 2012 cu prevederea electorala nedemocratică de alegere a primarilor dintr-un singur tur, la care au pus botul si alte partide politice . A continuat apoi cu „ordonanta traseistilor” din anul 2014 care a scandalizat cancelariile lumii , prin care alesii locali puteau trece de la un partid la altul fără să-si piardă postul. Se vede clar inversunarea cu care s-a opus PSD-ul la modificarea legii electorale privind alegerea primarilor din doua tururi de scrutin, invocând recomandarile Comisiei de la Veneția, care spune că preferabil ar fi să nu se modifice legislația cu un an înainte pentru a proteja democrația. In fond, tocmai mentinerea masurii nedemocratice de alegere a primarilor dintr-un singur tur ameninta democratia.
  Apoi, până la alegerile parlamentare ar trebui modificată constitutia prin introducerea sintagmei „Fără Penali în funcții publice”, rezultată din actiunea cetățenească inițiată de USR, pentru care au fost strânse peste 1 milion de semnături.
  Numai asa hotia, coruptia si nepotismul pot fi, dacă nu stopate, cel putin diminuate la toate nivelurile.
  Ambitia unora ca Ionut Simionca de a candida cu orice pret la fotoliul de primar al Bistitei este o diversiune care favorizează candidatul PSD pentru următorii 4 ani, spre disperarea bistritenilor onesti.
  Vezi: https://florinioanbojor.wordpress.com/

Lasă un comentariu