Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Stelian Dolha la depunerea candidaturii pentru președinția Consiliului Județean: ” m-am săturat ca județul să fie o feudă roșie, instituțiile trebuie decăpușate de clientela politică și nepotism” VIDEO

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fostul prefect Stelian Dolha și-a depus astăzi la Biroul electoral Județean candidatura pentru Consiliul Județean din partea PNL cu susținerea USR-PLUS alături de candidații liberali pentru Consiliul Județean.

Depunerea candidaturilor a fost urmată de un brifieng de presă în care Stelian Dolha a fost susținut de președintele PNL, Ioan Turc, dar și de deputatul USR Cristina Iurișniți și de președintele PLUS, Lorand Sas, precum și de numeroși primari și colegi de partid între care secretarul de stat de la Justiție, Diana Morar.

Președintele Ioan Turc, cel care candidează la funcția de primar al Bistriței l-a prezentat pe Dolha cu următoarele cuvinte ”Să fim bineînțeleși: singurul candidat care poate să-l trimită pe Radu Moldovan la pensie este Stelian Dolha”

Dolha le-a spus celor prezenți de ce s-a decis să renunțe la funcția de prefect: pentru că s-a săturat ca județul să fie căpușat de clientela de partid a PSD-ului și a președintelui Moldovan, de care nu au loc  în instituții specialiștii  și tinerii valoroși, dar și că un trai decent nu se rezumă la câteva drumuri judetene, ci înseamnă cu mult mai mult, în condițiile în care județul are printre cele mai mici salarii din țară: ”Am decis să candidez pentru președinția CJ Bistrița-Năsăud renunțând la funcția de prefect din mai multe motive. Unul este că m-am săturat ca județul Bistrița-Năsăud, timp de opt ani de zile, să fie o feudă roșie, politizată cap-coadă. În cele opt luni în care am fost prefect al județului mi-am dat seama că instituțiile din județ sunt căpușate politic, sunt pline de nepotism și de oameni care au fost aleși după un singur criteriu: carnetul roșu de partid. Cu astfel de oameni nu vom putea face niciodată administrație, performanță administrativă.

Oamenii care au performanțe, care se pricep să facă administrație, copiii noștri pe care îi punem să învețe și să aibă rezultate bune la învățătură, nu au acces în funcții în aceste instituții publice pentru că nu au girul celui de la etajul al doilea al Palatului administrativ. De asta!

Indiferent cât de mult ar încerca să fie progresiști acum (cei de la PSD – n.r.), o zicală românească spune așa: Lupul își schimbă părul, dar năravul ba. Nu poți fi progresist după ce patru ani ai stat la braț cu Dragnea într-o perioadă în care Dragnea ar fi făcut orice numai să scape de pușcărie. Nu poți fi progresist în condițiile în care ai mandatat-o pe Viorica Dăncilă…ai avut vicepremier în Guvern, ministrul dezvoltării, miniștrii. Nu ești că nu ai cum și nu te mai crede nimeni. Indiferent cât de mult s-ar ascunde de culoarea roșie și de cei trei trandafiri, rămân aceiași pe care îi știți foarte bine.

M-am decis să candidez pentru că județul Bistrița-Năsăud nu are viziune. Astăzi suntem un fel de Teleorman al Transilvaniei sau un fel de Vaslui al Transilvaniei pentru că avem cele mai mici salarii. Toată perioada de pandemie în care am lucrat cu Asociația OM mi-am dat seama că în Bistrița-Năsăud oamenii nu sunt așa de fericiți și de zâmbitori precum cred unii care lucrează mai mult pe la stat de o bună bucată de vreme și cam atât. Nu ai dreptul să spui că în Bistrița-Năsăud, unde sunt cele mai mici salarii, lucrurile sunt în regulă”, a spus Stelian Dolha.

Problema gazului

Fostul prefect a vorbit și despre una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă județul Bistrița-Năsăud, care a fost ignorată vreme de ani de zile de PSD, cei care au girat guvernarea și care au avut vicepremeir din județ și ministrii: lipsa retelelor principale și secundare de gaz în cea mare parte a județului si criza lemnului de foc. Toate astea în timp ce în Suceava rețeaua de gaz (in zona Vatra dornei -Pojorâta)a fost declarată de importantă strategică națională, la fel și în Maramureș

”Eu spun că gazul în județul Bistrița-Năsăud o să ajungă… dar adus de de guvernul liberal. Asta este promisiunea pe care o fac locuitorilor din Bistrița-Năsăud. În patru ani de zile, gazul ajunge în casle din județul Bistrița-Năsăud și îmi pun mandatul pe masă. Atât! mpreună suntem o forță pentru că am PLUS lângă mine, am USR. Le mulțumesc pentru încredere, le mulțumesc colegilor, Guvernului și premierului. Mergem la victorie! Fiți siguri de asta” a adaugat Stelian Dolha.

 

 

 

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu