Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Broker de asigurări reținut pentru fraude informatice

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un broker de asigurări de 51 de ani a fost reținut 24 de ore de polițiștii de la combaterea criminalității organizate, cu mandat de la un procuror DIICOT  și este acuzat de fraude informatice

Polițiștii au făcut ample percheziții luni 17 august  la sediile  a doua societăți comerciale și la doua locuințe una aparținând brokerului de asigurări, de unde au ridicat, ca probe în dosar, înscrisuri, mai multe unități PC și laptopuri, precum și sume de bani.  

Potrivit unui comunicat al  IPJ Bistrița- Năsăud,  în toamna anului 2019 un administrator al  unei societăți comerciale care desfășura activități în domeniul asigurărilor, ar fi încheiat un contract de preluare a portofoliului de clienți cu reprezentatul altei societăți de asigurări, contra unei sume de bani. În luna  decembrie al aceluiași an, vânzătorul, o persoană în vârstă de de 51 de ani din Șintereag, ar fi transferat neautorizat, pe suporturi magnetice, baza de date cuprinzând portofoliul de clienți, continuând să desfășoare activități de brokeraj, spun reprezentanții IPJ BN.

Acesta urmează să fie prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârșirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, perturbarea funcționării sistemelor informatice și înșelăciune.  

În dosarul în cauză fost audiate 10 persoane, iar față de brokerul de asigurări de 51 de ani, procurorul D.I.I.C.O.T. a dispus reținerea pentru 24 de ore.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu