Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Primăria Bistrița sancționată că nu a întocmit registrul zonelor verzi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Asociația Bistrița Civică și Partidul Verde au sesizat recent Garda de Mediu, după ce a constatat că Primăria Bistrița nu s-a sinchisit să întocmească registrul zonelor verzi ale municipiului, obligație pe care trebuiau să o îndeplinească de 9 ani.

Florin Chereji, președintele Bistriței Civice spune că legea care le impune administrațiilor să le întocmească, legea 24/2007, a impus data de 1 ianuarie 2011.

Am cerut Garzii de mediu BN să aplice amenda la fel cum a procedat Comisariatul Bucuresti cu Primaria municipiului Bucuresti. Am primit raspuns ca si Primaria municipiului Bistrita a fost sanctionata contraventional. Conform Legii nr.24/2007, amenda contraventionala pentru neintocmirea Registrului spatiilor verzi este de 100.000-200.000  lei (art.23 alin {1} lit.e)” a transmis Florin Chereji.

El a atasat si răspunsul Gărzii de Mediu Bistrita-Năsăud, semnat de comisarul șef Gratian Morariu în care se precizează că Primăria Bistrița a fost sancționata contravențional, nu însă și cuantumul unei eventuale amenzi . În documentul transmis de  Garda de Mediu se precizază și că  Primăriei i s-a fixat ca termen pentru conformare data de 1 octombrie anul acesta, adica exactt după alegerile locale.

Consideram ca Ovidiu Cretu si Cristian Niculae trebuie sa plateasca amenda din buzunarele lor.” scrie în fialul comunicatului Florin Chereji, președintele de la Bistrita Civica

F

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu