Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Criterii pentru tabletele de la guvern pentru școlari: medii defavorizate, familia să nu dețină ”un device” conectat la internet

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ordinul prin care se aprobă necesarul de 250.000 de dispozitive electronice conectate la internet pentru elevii români prin programul ”Școala de Acasă” a fost semnat de ministrul Educației, Monica Anisie.

Potrivit informării făcute de ministrul în ședința de Guvern de aseară Ministerul Educației va distribui tabletele pe baza necesarului indicat de inspectoratele școlare. Astfel la nivelul fiecărui inspectorat școlar va fi constituită o comisie care elaborează procedurile de selecție și distribuire a dispozitivelor (device-urile) cu conexiune la internet.

Practic device-urile intră în inventarul unității școlare unde învață elevii care le primesc, pe modelul manuaelor școlare, cu diferența că urmează să fie acordate în baza unui contract de comodat, pe un an, cu posibilitatea prelungirii până la finalizarea studiilor în unitatea respectivă.

Potrivit ordinului de program beneficiază inclusiv  elevii de cetățenie română care s-au întors în România după izbucnirea pandemiei și  nu au dețin un dispozitiv electronic cu conexiune la internet. Pentru această categorie de elevi sunt rezervate un număr fix, de 20.495 de dispozitive din totalul de 250.000.

Cine beneficiază potrivit ordinului

Sunt vizați de program elevii din toate formele de învățământ preuniversitar:  primar, gimnazial și secundar, învățământ de zi și cu frecvență (clasa pregătitoare, clasele I-XII, școala profesională) înmatriculați, la început de an școlar, în unități de învățământ de stat, în principal cei care provin din medii considerate defavorizate. Suplimentar au fost introduse și criterii specifice: elevii ale căror familii nu dețin niciun dispozitiv electronic cu conexiune la internet , cei care nu dețin, în folosință personală, un dispozitiv electronic cu conexiune la internet.

Distribuirea dispozitivelor se va realiza în baza unei cereri scrise și a unei declarații pe proprie răspundere a părintelui sau tutorelui legal sau a elevului dacă este major, potrivit căreia familia sau potențialul beneficiar al programului nu deține niciun dispozitiv electronic cu conexiune la internet.

 

Credit foto: edupedu.ro

Share.

About Author

Lasă un comentariu