Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

De mâine încălcarea ordinului de protecție se pedepsește și cu 5 ani de închisoare.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O lege nouă care intră în vigoare  de sâmbătă 22 august majorează pedepsele pentru agresiunile domestice și în special cele pentru încălcarea ordinului de protecție.

Cei care încalcă ordinul de protecție se pot alege cu pedeapsa cu închisoarea între șase luni la cinci ani reglementează o lege apărute miercuri în Monitorul Oficial, dar care se va aplica abia de sâmbătă  Până acum pedeapsa pentru această infracțiune e de cel mult un an de închisoare.

În cazul violenței domestice, vor putea fi pedepsiți mai drastic și agresorii care refuză să fie evacuați temporar din locuință, nu permit accesul victimei sau a copiilor în locuința familiei,nu respectă limitarea dreptului de folosință asupra unei părți a locuinței comune, astfel încât să nu vină în contact cu victima și nu  respectă obligația de a păstra distanța minimă stabilită față de victimă, față de reședința sau locul de muncă ori față de membrii familiei acesteia, refuză consilierea psihologică, psihoterapia ori internarea nevoluntară dispusă de instanțăm, nu se prezintă periodic, la intervalul stabilit de instanță, la secția de poliție competentă;

Si ordinul de protecție provizoriu, stabilit de polițiști se supun acelorasi reglementări.

Avocat din oficiu pentru victime.

Totodată, legea nou reglementează pentru persoanele care solicită un ordin de restricție și care nu au un avocat propriu posibilitatea de a apela la unul din oficiu.  În prezent, victima violențelor domestice poate solicita asistența unui avocat desemnat din oficiu, dar nu i se oferă automat. Legea nouă. 183/2020 își produce efectele de sâmbătă, 22 august.

Share.

About Author

Lasă un comentariu