Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Stelian Dolha: ”Nici la Rebra și nicăieri în județ un drum sau un podeț în ziua de azi nu înseamnă și o viață mai bună”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Stelian Dolha, candidatul Alianței PNL-USR- PLUS la funcția de președinte al Consiliului Județean spune că în 2020 prosperitatea locuitorilor unei localități nu se mai raportează la câte drumuri sau podețe s-au mai amenajat în zonă și că în 2020 o viață decentă înseamnă altceva pentru membrii comunităților mari sau mici.

Dolha a subliniat că așa gândesc în prezent inclusiv membrii ai unor comunități din zona rurală, dintre care mulți care au avut ocazia să călătorească în străinătate, să-și viziteze rudele si copii plecați la muncă sau stabiliți în alte țări. Fostul prefect Stelian Dolha a discutat inclusiv cu locuitorii din Rebra despre aceste așteptări : ”Dincolo de peisaje de basm și oameni gospodări, comuna Rebra are nevoie de o administrație mult mai dinamică, una care să răspundă prompt și eficient nevoilor locuitorilor săi. Este nevoie de oameni cu inițiativă, care să înțeleagă așteptările acestei comunități si în conlucrare cu o conducere județeană pliată pe nevoile reale și sprijin guvernamental să le creeze membrilor ei condițiile unui trai prosper.
Alături de Daniel Năstuță, primarul pe care PNL îl propune în Rebra am stat de vorbă cu locuitorii comunei și am realizat că nevoile lor sunt aceleași pe care oamenii gospodari și chibzuiți le au de la administrațiile locale: condiții decente, de acces la utilități la nivelul anului 2020, inclusiv de apă potabilă în adevăratul sens al cuvântului , condiții în școli la standardele momentului, facilități pentru micile firme și întreprinzătorii locali, consultanță pentru a avea acces la proiecte, în special proiecte pe agroturism. Oamenii din Rebra au nevoie de transparență, au nevoie să stie cum se cheltuie banii din impozite si banii atrași din proiecte pentru dezvoltarea comunei lor.
Mulți au călătorit la copiii, rudele lor, au muncit în străinătate, iar alții s-au întors acasă. Au trăit normalitatea de acolo și o vor transpusă și în realitatea de acasă. Asa că un drum sau un pod ori un podeț nu mai înseamnă demult prosperitate nici în Rebra, cum nu mai inseamnă nici pentru alți locuitori din Bistrița -Nasăud.”
a mai scris Stelian Dolha într-o postare făcută pe facebook. 

Candidatul Alianței PNL-USR-PLUS vorbește însă și despre ce nu a reușit Rebra, comună confruntată atât cu inundații cât și cu lipsa unei stații de tratare, după ce administrația a ratat de-a lungul timpului  sa o dea în folosință: ” Evident construcția de poduri, podețe și diguri este esențială pentru oamenii din Rebra, care au nevoie de infrastructură pentru a avea acces la terenuri sau locuințe și care se confruntă la fiecare ploaie mai strașnică cu inundații, așa cum au nevoie de o stație de tratare și epurare care să și funcționeze.
Împreună cu Daniel Năstuță (nn candidatul PNL la Primărie ) vom arăta că și în Rebra se poate. Se poate mult mai mult.

Share.

About Author

Lasă un comentariu