Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Doi bicicliști au fost loviți sâmbătă de autoturisme în două accidente. Politia le recomandă șoferilor prudență

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Doi bicicliști au fost accidentați astăzi în județ, unul la Lunca Ilvei, altul la Beclean,  fie din cauza propriei imprudențe, fie a șoferilor cu care au interacționat, așa că polițiștii rutieri atrag atenția participanților la trafic să fi efoarte atenți în această perioadă.

Primul accident de astăzi în care a fost implicat un polițist a avut loc în Lunca Ilvei pe drumul județean 172 D. Primele cercetări au indicat că biciclistul, un bărbat de 86 de ani din localitate ar fi circulat imprudent și a intrat de pe acostament pe pe partea carosabilă a drumului județean, moment în care a fost acroșat de un autoturism coondus de o șoferiță din Ilva Mare

Biciclistul, în vârstă de 86 de ani a fost rănit și a zacut câteva momente inconștient , însă la momentul în care a ajuns echipajul Smurd era conștient  dar policontuzionat. A fost stabilizat și predat unui echipaj de la SAJ BN pentru a fi transportat la UPU SMURD Bistrița.  ”Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, transmite poliția.

Câteva ore mai târziu, la Beclean a a avut loc un alt accident în care a fost implicat un biciclist

Conform primelor date biciclistul care se deplasa pe drumul național 17, prin orașul Beclean, a fost surprins și accidentat de o autoutilitară a cărui șofer a pătruns pe DN 17 ieșind din curtea unui imobil.

”Biciclistul, în vârstă de 45 de ani, din Șintereag a fost transportat la spital, fiind rănit ușor. Atât biciclistul, cât și conducătorul auto, un bărbat de 52 de ani, din Beclean. au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.” transmite IPJ BN.

”Polițiștii rutieri recomandă conducătorilor auto să acorde o atenție sporită bicicliștilor, să păstreze o distanță sufiecientă în mers pentru a putea evita, în siguranță, un posibil accident, ori o manevră neprevăzută. Când circuli pe bicicletă, nu traversa carosabilul pe trecerile pentru pietoni!” recomandă agenții rutieri  într-un comunicat de presă.

Iar recommandările continuă: ”Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, redu viteza, asigură-te temeinic şi acordă prioritate de trecere celorlalți participanți la trafic;Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga, asigură-te temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul; La schimbarea direcţiei de mers, chiar daca ai prioritate de trecere, asigură-te că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia ta!Circulă cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasați în grup, numai în coloană, câte unul; Nu circula cu bicicleta sub influența băuturilor alcoolice; Pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să ai vârsta minimă de 14 ani, să cunoşti regulile de circulaţie și să fii echipat corespunzător” transmite politia.

 

 

 

Share.

Lasă un comentariu