Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cum stau locuitorii oraselor din Bistrița-Năsăud la capitolul studii absolvite. Care e proporția analfabetismului

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bistrița are aproape de doi ori mai mulți locuitori cu studii superioare din totalul populației decât Becleanul si de peste trei ori si ceva mai mult decât are, procentual, Sângeorz Băi.

Orașul Academicienilor, Năsăudul este pe locul 2 la acest capitol,   însă este departe de Bistrița, orasul cu cel mai mare procent din populație cu studii superioare de nivel de licență. Datele apar într-o analiză sintetică făcută în luna august de Agenția de Dezvoltare Nord Vest pentru fiecare oraș din regiune, în parte.

Astfel resedința județului Bistrița-Năsăud are de departe cel mai mare număr de locuitori absolvenți de studii universitare cu licență, de 20, 27% din populația sa de peste 77 000 de locuitori. Ponderea celor cu studii superioare din Bistrița este cu mult mai mare decât procentul pe regiune care este de 11,37 %. Năsăudul are, potrivit sursei citate 13,78 % dintre locuitori absolvenți de studii superioare de nivel de licență și este urmat de Beclean, unde 12,86 % din populație este licențiată, potrivit analizei fiecarui oras în parte făcut în această lună de specialiștii din Nord Vest. În schimb în Sângeorz Băi abia  5,92 din populație are studii superioare, iar 0,63% au masterat față de 3,72 % din populația Bistriței, care are o diplomă de master.

Bistrița se poate compara cu Clujul la capitolul locuitori cu studii superioare, care are 25,6 % din populație cu studii superioare la nivel de licență.

Care sunt ratele analfabetismului în orasele din BN 

La capitolul analfabetism Bistrița are 0,53 % din populație fără școală, . În schimb în Năsăud  1,08 la sută din locuitori sunt analfabeti , iar 1,18 % din locuitorii din Sângeorz-Băi. În schimb cea mai mare rată de analfabetism e în Beclean, de 2,54 la sută din populație.

Share.

About Author

Lasă un comentariu