Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Stelian Dolha: județul a evoluat haotic în ultimul deceniu, îi lipsește viziunea de dezvoltare”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fostul prefect Stelian Dolha, acum candidat la funcția de președinte al  Consiliu Judetean  spune într-o postare pe facebook că județul Bistrița-Năsăud suferă din cauza că nu a existat o viziune de dezvoltare în ultimii ani, ceea ce a  făcut ca evoluția județului să fie una pompieristica  și haotică: ” Acestui județ i-a lipsit o VIZIUNE a dezvoltării, dublată de obiective și priorități pe care să le respectăm indiferent de formațiunea politică sau alianța aflată la conducere. Din păcate acest județ a evoluat în ultimul deceniu haotic și pompieristic, cu un drum acolo, o reabilitare dincolo”.

Dolha vorbeste de strategii rămase pe hârtie, de care , desi erau bine făcute nu a ținut cont nimeni, iar rezulattul se vede  în decalajele major față de alte zone:
Deși pe hârtie am avut o strategie de dezvoltare, una chiar bine făcută, încă din 2012, când eram vicepreședinte la Consiliul Județean, praful s-a așternut peste aceste documente, care au ajuns să zacă într-un sertar pe post de maculatură. Așa că, acum trebuie să o luăm de la capăt, pornind de la realitatea în care suntem: cu venituri la coada clasamentului câștigurilor salariale din România, pe post de Teleorman al Transilvaniei, cu o infrastructură de drum care ne blochează în interiorul orașelor, pentru că nu avem nici o centura ocolitoare și ne transformă într-o corvoadă orice drum banal până la aeroport sau până într-un centru universitar, pentru că nici vorbă de drumuri de mare viteză ori autostradă. 

În pofida campaniei de imagine agresive a PSD în acest județ, apa si canalizarea rămân o problemă, cu toate masterplanurile inițiate de alții dinaintea lor, iar alimentarea cu gaz, o mare provocare pe care ei au mimat că o rezolvă integral. Trebuie să compensăm decalaje de cel puțin 10 ani față de județe din Transilvania și nu numai, care au știut să-și prioritizeze investițiile și să le orienteze spre bunăstarea locuitorilor lor și nu pentru binele unei structuri clientelare care a ajuns să căpușeze instituțiile noastre.
Toate acestea le vom face, pentru că timpul amatorismului, a festivismelor găunoase a trecut. Voi prezenta în curând proiectul nostru, proiectul PNL pentru Bistrița-Năsăud. Vom arăta că și în Bistrița-Năsăud se poate!”

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Județul Bistrița-Năsăud are nevoie de o schimbare după ce două mandate, în care a fost condus de chelnerul Radu Moldovan, care la fel ca multi PSD-isi a devenit unul din cunoscutii „baroni locali” (https://www.youtube.com/watch?v=MLutG84S4Yk)
    Răducu a demonstrat că nu-i in stare să administreze si să solutioneze unitar problemele cu care se confruntă localitătile de pe intregul teritoriu al județului. Spre exemplu, locuitorii satelor de pe câmpie precum Ocnita, Archiud, Budurleni, Orosfaia, Comlod si Milas sunt rezolvati că nu au apă potabilă curentă si au amenintat cu trecerea la judetul MURES. O altă problemă nerezolvată cu care se confruntă locuitorii de pe Valea Ilvelor sau de pe Valea Bârgăului precum și din multe zone ale județului, este introducerea retelei de gaze naturale în localitătile lor.
    In cele 2 mandate sub sloganul „Drum ca-n palmă”, Radu Moldovan s-a concentrat exclusiv pe asfaltarea drumurilor dintre localitati, neglijând complet celelalte probleme cu care se confruntă judetul. Dar si aici lucrările au fost de proastă calitate, lucru care s-a vazut cu prilejul inundatiilor din anii precedenti dar si din aceasta vară.

Lasă un comentariu