Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ping-pong cu registrul spațiilor verzi în penultima ședință a Consiliului Local Bistrița

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

În ședința de joi a Consiliului local Bistrița, una din ultimele în actualul mandat al deliberativului, viceprimarul Cristian Niculae i-a cerut presedintelui Asociației Bistritei Civice, Florin Chereji, fost consilier local în perioada 2016-2017 să explice ce a fost cu informația potrivit căreia municipalitatea ar fi fost amendata pentru nerealizarea registrului spațiilor verzi.

Niculae s-a arătat deranjat că Bistrița Civică a semnat un comunicat de presă, la care era atașat și un răspuns la sesizare de la Garda de mediu, care preciza că municipalitatea a fost sancționata contravențional și i s-a trasat niste termene de ducere la îndeplinire, în condițiile în care sancțiunea a fost doar de avertisment.

Chereji, prezent și el online la ședință, unde fusese acceptat pentru a interveni  pe marginea unei plângeri prealabile depuse a răspuns viceprimarului că adresa primită de la Garda de Mediu, căreia i s-a trimis inclusiv amenda stabilita pe aceeași speță în București, cu diferența ca acolo era vorba de neactualizare,  si nu de absență a registrului i-a indus în eroare 

În adresa pe care am primit-o de la Garda de Mediu scria ca a fost aplicata UAT Bistrita o sanctiune contraventionala conform legii 24. Noi am transmis la Comisariatul BN  un act in care se comunica sanctionarea primariei Bucuresti pt neaducerea la zi a registrului spatiilor verzi, deci ei că  îl aveau dar nu l-au actualizat au primit 200 de mii lei. În adresa trimisa au scris doar de sanctiune contraventionala, deci putea fi amenda pana la 200 mii de lei , pe care o veti capata pana la urma pentru  că nu ma voi lasa: am sesizat Garda Naționala de mediu, și  ministrul mediului” a mai spus Chereji.

Viceprimarul Niculae i-a spus ca primaria se va conforma si i-a cerut fostului consilier să nu mai facă interpretari  Domnule Chereji va respect foarte mult, dar nu mai interpretati lucrurile, am fost sancționati cu avertisment și ni s-a trasat un termen, de aducere la zi pe care-l vom respecta” a mai spus Niculae

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu