Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Platformă online pentru producătorii agricoli din județ și mini-incubator de afaceri variantă agro, propunerile liberalului Stelian Dolha

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Stelian Dolha, candidatul PNL-USR-PLUS la funcția de președinte al Consiliului Județean spune că administrația județului poate și trebuie să facă mai mult pentru producătorii agricoli și procesatori, chiar și fără atribuții specifice,  în virtutea rolului său de catalizator al dezvoltării unui județ .
Printre propunerile lui Dolha  se numără două, care sunt finanțabile în viitorul exercițiu financiar al UE , în condițiile în care se regăsesc în toate strategiile pentru noile finanțări.
Primul proiect, anunțat și pe rețeaua de socializare este o PLATFORMA PENTRU PRODUSE AGROALIMENTARE. Dolha spune că platforma ar urma să asigure promovarea pe canale online a producătorilor de toate categoriile și va avea rol funcțional și la nivel de distribuție și vizibilitate.” În ceea ce priveşte distribuitorii mari, poate exista opțiunea conectării cu micii producători locali prin intermediul platformei, în funcție de cantitatea de produse și de strategia locală de vânzări. La nivelul orașelor, producătorii înscriși pe platformă pot beneficia și de puncte de vânzare echipate la nivelul nevoilor și specificului local (camere frigorifice pentru produse agricole, spații de depozitare) pentru prezentare sau testare precum si organizarea de evenimente de promovare.” a explicat Stelian Dolha.
Un alt proiect propus de fostul prefect, care-i vizează pe producătorii agricoli  dar și pe procesatori este cel al unui  mini-incubator de afaceri cu  spațiu de lucru comun pentru producătorii locali.: ” ar fi de fapt  un spațiu dotat cu echipamente proiectate pentru micii procesatori de produse agricole, care își pot pregăti și prelucra produsele într-o încăpere bine echipată și în conformitate cu normele de sănătate și siguranță. Producătorii pot primi sprijin pentru dezvoltarea afacerilor și identificarea oportunităților de investiții” scrie Dolha.
Candidatul PNL-USR-PLUS spune că toate aceste proiecte sunt perfect finanțabile prin intermediul noilor programe care vor demara în noul exerciţiu financiar al UE, 2021-2026
Share.

About Author

Lasă un comentariu