Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Susținătorii AUR au încasat amenzi substanțiale după mitingul fără mască din Piața Prefecturii

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Mitingul cu autocarul de joi seara din Piața Prefecturii din Bistrița al celor din Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)  s-a lăsat cu amenzi serioase pentru participanți.
Jandarmii spun că i-au amendat pe  cei care au refuzat să poarte mască și au încălcat regulile de protecție sanitară pe timpul pandemiei, iar deranjarea ordinii publice cu zgomot excesiv pentru un miting electoral care nu a fost autorizat ar fi fost un alt motiv de amendă.
Susținătorii AUR, aflați în turneu electoral prin țară și care au descins în piață cu un autocar cu care au blocat orizontal o  parcare din apropierea Palatului Administrativ  s-au desfășurat cu steaguri într-un mini miting. Scena în care au fost legitimați și apoi amendați de jandarmi a fost transmisă apoi pe facebook de George Simion, liderul național, și el fără mască la mitingul din Bistrița. În total jandarmieria i-a amendatt cu 16400 de lei.
”Amenzi în valoare totală de 16 400 de lei ne-au fost aplicate ieri la Bistrița! Este incredibil ce fac forțele de ordine cu adversarii politici ai sistemului” a scris pe facebook George Simion care a lansat și o amenințare direct catre ministrul de interne, pe care l-a informat și în prealabil pe unde se va duce: ”Azi suntem în Piatra Neamț, mâine Bacău, sâmbătă Focșani și Bârlad, duminică Vaslui și Iași. DomnuleMarcel Vela , opriți-vă câinii sau vom trage autocarul în fața caselor voastre și protestăm acolo!” a scris liderul AUR.
De cealaltă parte Jandarmeria a transmis că participanții la miting nu au respectat măsurile, deși li s-a atras atenția : ”Mai multe persoane adunate la o acțiune cu caracter electoral nu au respectat măsurile de sănătate publică necesare pentru desfășurarea în siguranță a actiunii aferente campaniei electorale și au fost sancționate de jandarmi
În seara zilei de 02 septembrie a.c., a avut loc la Bistrița o activitate cu caracter electoral unde mai multe persoane nu au respectat măsurile de sănătate publică necesar a fi respectate pentru desfășurarea în siguranță a evenimentului aferent campaniei electorale. Cu toate că acestea au fost îndrumate în acest sens la începutul activității de către echipajul de Jandarmerie aflat la fata locului, cei în cauză nu au respectat măsurile.
Astfel, un număr de 18 de persoane au fost legitimate și au fost sancționate contravențional. Aufost aplicate un număr de 22 de sancțiuni în valoare totală de 16.400 lei, astfel: 18 sancțiuni în valoare totală de 12.500 lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordinului comun nr. 1484 din 28 august 2020, privind stabilirea unor măsuri de sănătate publică necesar a fi respectate pentru desfășurarea în siguranță a evenimentelor/întrunirilor/acțiunilor aferente campaniei electorale…” a transmis Jandarmerie.”
Share.

About Author

Lasă un comentariu