Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

O treime din cazurile de Covid 19 din județ s-au înregistrat în Bistrița. Ce comune nu au avut deloc cazuri

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O statistică dată publicității astăzi de Instituția Prefectului arată faptul că o treime din totalul cazurilor de îmbolnăviri cu Covid 19 din județul Bistrița-Năsăud au fost înregistrate în municipiul Bistrița. Este vorba de 409 cazuri înregistrate în rândul locuitorilor din Bistrița, în condițiile în care pe total județ au fost consemnate 1189 de îmbolnăviri cu Covid 19. Urmează Năsăudul cu 66 de cazuri, Beclean cu 55 și Maieru cu 46 de cazuri, între care se n umără și cele de la Căminul de Batrâni un adevărat focar epidemic, care a dus și la 5 decese.

Un alt focar epidemic, cel din Reteag a ridicat numărul îmbolnăvirilor la 35 în comuna Petru Rareș. Au fost și comune în care nu s-a înregistrat niciun caz: este vorba de Miceștii de Câmpie, Ciceu Giurgești, Ciceu Mihăiești și Milaș.

Trei primari bolnavi și un ex-primar

Patru edili s-au îmbolnăvit de Covid 19 de la izbucnirea pandemiei: primarul din Galații Bistriței, Vasile Găurean, cel care a trecut printr-o grea suferință la Terapie Intensivă, Ioan Szabo primarul demis în martie pe motiv de incompatibilitate în urma unei hotărâri judecatoresti definitive și care nu si-a revenit incă din cauza afectării îndelungate a organismului după infectarea cu Covid 19. De dată recentă a fost infectat cu noul coronavirus primarul Bistriței, Ovidiu Crețu și un primar de pe Valea Someșului al cărui nume nu a fost dat publicității.

Instituția Prefectului a publicat ieri în premieră lista cu numarul persoanelor infectate la nivelul UAT-urilor, după ce Grupul de Comunicare Strategica a dat verde în toată țara.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu