Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bârgăuan trimis pachet din Spania, după ce România i-a cerut extrădarea pentru contrabandă cu arme

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Polițiștii bistrițeni de la Investigații Criminale au preluat ieri   din Aeroportul Internațional Henri Coandă  un bărbat de 37 de ani, din Josenii Bârgăului, extrădat de autoritățile din Spania. Polițiștii l-au cerut acasă pentru a da socoteală într-un dosar în care era acuzat pentru contrabandă cu arme

Față de bârgăuan  Judecătoria Bistrița a emis în lipsă un mandat european de arestare încă de anul trecut, din 16 septembrie și, în prezent, acesta a ajuns în arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud, anunță politia. Bărbatul este cercetat de polițiștii bistrițeni pentru săvârşirea infracțiunilor de contrabanda calificată și nerespectarea regimului armelor si munițiilor, după ce s-a descoperit  că individul  în cursul lunii iunie 2019 a trimis din Spania o armă letală cu destinația vânătoare unui consătean de 33 de ani, din Josenii Bârgăului. Interesant este că arma a fost trimisă printr-un curier, care a transmis-o apoi din mână în mână destinatarului, un bărbat de 50 de ani.

Cinci persoane din Rusu- Bârgăului și Bistrița au fost cercetate de polițiști pentru deținere ilegală de armă în acest caz. Totul a pornit de la o percheziție de acum mai bine de un an în reședința bărbatului de 50 de ani, care era cercetat pentru alte fapte .Armă gasită intâmplător  a fost folosită pentru vânătoare, iar în  aceeași curte, un tânăr de 24 de ani avea cartușe pentru aceeași armă. Atunci polițiștii au aflat și că arma de contrabanda, made in Spania  fost folosită cel puțin la o partidă de  vânătoare în Cușma și niciunul din vânători nu poseda permis de port-armă.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu