Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Polițiștii bistrițeni s-au dus tocmai la Iași după o grupare de hoți care a dat lovituri prin locuințele bistrițenilor vârstnici. prejudiciul e de 85000 de lei

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Polițiștii de la Crimă Organizată din Bistrița au dispus arestarea unui grup de ieșeni suspectați că ar fi furat bani din locuințele mai multor persoane  vârstnice din Bistrița. Cu sprijinul polițiștilor din Iași ofițerii din Bistrița au făcut vineri, 11 septembrie, percheziții la locuințele unor persoane din județul Iași, într-un dosar penal aflat în instrumentarea polițiștilor de la Serviciul de Investigații Criminale BN. Trei persoane au fost reținute  pentru 24 de ore și au fost aduse de la Iași tocmai la sediul IPJ Bistrița-Năsăud.

Potrivi unui comunicat de presă al IPJ Bistrița de la locuința bănuiților au fost ridicate mai multe obiecte relevante pentru cauză: ”telefoane mobile și suma de 4050 de lei. Totodată, a fost ridicat în vederea indisponibilizării un autoturism despre care polițiștii au indicii că ar fi fost folosit la comiterea faptelor. Trei bărbați cu vârste cuprinse între 25-43 de ani, toți din localitatea Moțca, județul Iași, au fost conduși la sediul I.P.J. Bistrița-Năsăud pentru audieri, iar ulterior au fost reținuți pentru 24 de ore.” informează comunicatul de presă.

Au bântuit casele bistrițenilor din ianuarie până în august, tocmai în pandemie

Din cercetările efectuate până în prezent polițiștii au stabilit că, în perioada ianuarie-august 2020, cei trei, împreună cu o femeie de 31 de ani, din aceeași localitate, sub pretextul că achiziționează diverse obiecte (electrocanice vechi, fier vechi), ar fi acostat persoane vârstnice, care locuiau în zone mai izolate, în mediul rural.

Care era tiparul de acțiune: pentru achitarea contravalorii obiectelor de fier vechi indivizii ar fi folosit bancnote de cupiură mare, astfel încât să determine vânzătorul să ofere rest, pentru a putea observa locul unde păstrează banii. ”Ulterior, într-un moment de neatenție sau chiar în altă zi, se întorceau pentru a sustrage bani. De asemenea, aceștia ar fi folosit autoturisme înmatriculate în străinătate, pe care le-ar fi schimbat des, pentru ca persoanele cu care ar fi intrat în contact să nu poată oferi prea multe detalii” descriu polițiștii modul de operare al indivizilor

Cercetările în acest caz sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale și recuperării prejudiciului, estimat la peste 85.000 de lei.

”Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Criminalistic din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, precum și a celor din cadrul I.P.J. Iași” precizează IPJ BN.

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu