Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ziarul Libertatea ne-a dat dreptate: Cornel Ban, autorul articolului laudativ la adresa lui Radu Moldovan are contract cu CJ BN si n-a suflat o vorbă despre cei 100 de mii de lei înaintea materialului, Ziarul și-a cerut scuze

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ziarul Libertatea a fost pus în situația  de a-și cere luni scuze cititorilor săi pentru că autorul unui articol-analiză despre absorbția de fonduri europene,  laudativ la adresa președintelui Consiliului Judetean Bistrița-Năsăud,  Radu Moldovan, Cornel Ban  a omis să informeze publicația cu care colabora că are un contract pe fonduri europene de 100 000 de mii de lei cu instituția condusă de Moldovan.

Libertatea a recunoscut și că a aflat de contract după o discuție pe facebook a profesorului Ban cu redactorul Bistrița Express, care l-a întrebat de contractul cu Consiliul Judetean încheiat în august: ”Jurnalista din Bistrița, Simona Bozbici a criticat articolul (nn din Libertatea de duminică, 13 septembrie)  și a întrebat pe contul său de Facebook dacă e adevărat că Cornel Ban are un contract pe fonduri europene cu CJ Bistrița-Năsăud. Îi mulțumim colegei din Bistrița pentru remarcă. Libertatea l-a întrebat pe contributorul său Cornel Ban, un profesor pe care îl prețuim și care nu e la primul articol publicat în ziar, dacă e adevărat că are un contract cu autoritățile publice despre care a scris. I-am spus că, în opinia redacției, era o situație care trebuia declarată față de public, tocmai ca să nu pună datele sub semnul întrebării.  El a confirmat că acest contract existăprecizează astăzi ziarul Libertatea.

Ziarul a publicat inclusiv contractul pentru realizarea strategiei județului Bistrița-Năsăud, pe care doctorul în economie, Cornel Ban l-a încheiat, prin firma sa, Cornel Ban Consulting PMV, cu sediul în Danemarca cu Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, condus de Radu Moldovan, contract pus la dispoziție chiar de profesorul, colaborator al ziarului.

A făcut risipă de laude doar pentru ocupantul locului 3 din propriul clasament, de restul n-a spus nimic

Înainte de a recunoaste în fața publicației pentru care scrie în calitate de contributor, Cornel Ban a recunoscut în conversația de pe pagina de facebook a redactorului Bistrița Express că are contract semnat cu Consiliul Județean, pe al cărui presedinte l-a lăudat excesiv în ziarul cu care colabora. Legat de lauda aduse presedintelui Moldovan, cu care a semnat contractul de aproape 100 000 de lei , profesorul nu a considerat ca ar face ceva deplasat, chiar dacă l-a lăudat pe ocupantul locului 3 din clasamentul per capita al absorbției de fonduri europene, fără să vorbească de performanțele celorlalti mai bine clasati în topul lui.

Iar răspunsul pe care ni l-a dat pe facebook a fost hilar: ”eu nu sunt unul dintre cunoscatori ci doar un analist cu ceva competente statistice care se intampla sa fie din BN. Am laudat locul 3 nu locul 2 din acest motiv. Poate trebuia sa laud locul 3 ca sa nu fie probleme. Am pus disclaimer inanaliza mea pe pagina. Totul e transparent. In analiza pe municipii datele ma vor face sa laud orasele liberale. Imi fac meseria si atat. Sunt unul din criticii guvernelor PSD. Daca nu ma credeti cititi acest raport pe fiscalitate.” a fost justificarea doctorului în economie atunci când a fost întrebat de ce nu s-a raportat la fel si față de Tulcea sau Ilfov, ocupanții primelor locuri din propriul clasament.

Nici despre proveniența cifrelor absorbției nu a reusit sa ofere detalii suficiente care sa indice cum a ajuns la cifra per capita si ce programe europene a luat în calcul. Aceasta este harta pe care ne-a indicat-o atunci când i-am cerut să precizeze sursa informațiilor sale.

citiți și:Strategia de dezvoltare a județului atribuită pe bani frumoși unui universitar care îi face campanie de imagine în presa centrală președintelui Moldovan

Share.

Lasă un comentariu