Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros și Stelian Dolha au fost într-un adevarat maraton de întâlniri cu fermierii din Bistrița-Năsăud

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministrul Agriculturii Adrian Oros și-a rezervat agenda zilei de vineri pentru întâlniri cu fermierii, reprezentanții procesatorilor,  mediului de afaceri din agricultură, zootehnie  și medici veterinari din Bistrița-Năsăud, scrie Stelian Dolha pe pagina sa facebook în care a distribuit o postare a Ministerului Agriculturii . De altfel ministrul agriculturii spune în postarea respectivă ca a avut întâlnirile din Bistrița-Năsăud la inițiativa candidatului PNL la Consiliul Județean, Stelian Dolha.

Vizita a însemnat o primă oprire la Sângeorz Băi, la un grup de producători din zonă cu unitate de procesare cu tot , e vorba de “Brânzăria Sângeorzeană” a Grupului de producători Sîngeorz-Băi. ”Această asociere funcționează cu succes, fiind un exemplu de bună practică prin obținerea unor produse de calitate în condiții avantajoase” precizează ministrul Oros, pentru a continua la Maieru unde a vizitat o clinică veterinară modernă, cea mai performantă din această zonă, a medicului veterinar Berende LOGIN  cuservicii complete atât pentru animalele mici, cât și animale de rentă.

Vizita ministrului însoțit de Stelian Dolha a continuat la inaugurarea unui centru de inovare si cercetare în Lunca Ilvei a Silvanei SRL, firma condusă de cunoscutul om de afaceri Iugan, urmată de o suită de întâlniri cu fermierii în mai multe colțuri ale județului în Nimigea, Budești și Sânmihaiu de Câmpie. Despre aceste întâlniri, Stelian Dolha a  anunțat că s-au concentart pe teme legate de fnanțările legate de noul exercitiu financiar . despre nevoie de a-si desface produsele:

La întâlnirea de la Nimigea, unde au venit inclusiv legumicultori din Salva, Șintereag și Dumitra, alături de Gabi Mureșian, propunerea PNL la funcția de primar în Nimigea, am discutat despre necesitatea ca instituțiile statului să fie mai aproape de fermieri dar și despre nevoia ca administrațiile locale și județene să vină în întâmpinarea nevoilor acestora cu consultanță în finanțare, promovare și sprijin concret pentru desfacerea produselor.
În Budești întâlnirea cu ministrul Oros a fost pregatită minuțios de organizația PNL Budești și candidatul liberal la Primăria comunei, Sebastian Dumitru Moldovan, alături de numerosi simpatizanți. Discuțiile cu fermierii de aici au ridicat aceeași spinoasă problemă a desfacerii produselor pe care le obțin si pentru care administrațiile locale, care pot sa aibă altă implicare, mai ales dacă ne uităm la finanțările europene din 2021-2027, dar fac încă mult prea puțin.
Și în Sânmihaiu de Câmpie, acolo unde alături de candidatul PNL Ioan Verjel au fost prezenți numeroși fermieri din Silivașul de Câmpie, Miceștii de Câmpie, Lechința și Matei, s-a discutat despre finanțarea agriculturii în perioada 2021 – 2027 și de oportunitățile mari care deschid pentru fermieri si fermele de familie, dar si pentru cei care se asociază.
Articol electorală realizat la  comanda Partidului Național Liberal – Filiala Bistrița-Năsăud,  de Simedia Grup SRL, cod  mandatar financiar: 21200012)
Share.

About Author

Lasă un comentariu