Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Alegerile locale trimit elevii cel puțin două zile la scoala online. Guvernul va decide luni câte zile va ține dezinfectarea scolilor

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Școlile în care sunt amenjate secții de votare vor închise o zi sau două pentru dezinfecție înainte și după alegerile locale.

Premierul Ludovic Orban a declarat ieri că acaesta nu înseamnă că şcolile  în care se organizează procesul electoral vor fi închise o zi sau două, însă își suspendă cursurile, ci doar că acestea vor fi susţinute online.

El a precizat că o decizie privind numărul de zile în care unităţile de învăţământ vor fi închise pentru elevi va fi luată în cursul zilei de luni. “Şcoala se va desfăşura online, o zi, două, vedem, hotărâm în cursul zilei de luni, înainte de vot şi după vot, pentru a permite dezinfectarea sălilor de clasă care vor fi localuri pentru secţiile de votare. Doar atât. Nu se vor suspenda, ci se vor ţine orele online în sălile respective, astfel încât să se asigure dezinfecţia şi pregătirea claselor pentru primirea elevilor”, a afirmat premierul Ludovic Orban.

Cu siguranţă va exista o decizie unitară. Am avut deja o discuţie, dar până nu luăm decizia şi cu consultarea tuturor factorilor, Autoritatea Electorală Permanentă, INSP, Ministerul Sănătăţii, nu vreau să vă dau acum un răspuns, dar cu siguranţă vor exista zile în care se va desfăşura activitatea şcolară online, nu se vor suspenda cursurile, ci se vor desfăşura online. Pentru că avem nevoie de cel puţin o zi pentru a pregăti localurile secţiilor de votare, în condiţiile în care ştiţi că multe localuri ale secţiilor de votare sunt în şcoli. De asemenea, vom avea nevoie de cel puţin o zi pentru a asigura dezinfecţia şi pregătirea claselor în care au fost secţii de votare pentru reprimirea copiilor” a spus Ludovic Orban vineri seara într-o altă conferință de presă, la Reghin.

Alegerile locale sunt programate pentru duminica viitoare, adică în 27 septembrie.

Share.

About Author

Lasă un comentariu