Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul USR Cristina Iurișniți cere redeschiderea bibliotecilor școlare. Parlamentarul a făcut apel la Ministerul Educației

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După ce a primit o petiție din partea Asociației Bibliotecarilor din România în care se atrăgea atenția că bibliotecile scolare nu-și pot desfășura deloc activitatea din cauza măsurilor de restricții sanitare, deputatul Cristina Iurișniți face un apel insistent către autoritățile județene: ”NU închideți bibliotecile școlare! ” transmite într-o scrisoare deputatul bistrițean.

Deputatul USR care este și membru în comisie de învățământ a Camerei Deputaților spune că a solicitat  oficial Ministerului Educației să elaboreze urgent  normele metodologice privind organizarea și funcționarea bibliotecilor școlare în anul școlar 2020-2021, în condițiile, a crizei sanitare,  și consideră că nu e normal ca bibliotecaii să fie puși să facă alte munci în scoală: ”Susțin petiția  Asociației Bibliotecarilor din România care atrage atenția asupra faptului că bibliotecile școlare nu mai au voie să-și desfășoare activitățile specifice (împrumut de carte la domiciliu sau la sala de lectură, activități cu elevii), iar bibliotecarii școlari au primit cele mai diverse sarcini, care nu au nicio legătură cu profesia lor: iau temperatura copiilor la sosire, fac triaj, conduc  elevii spre ieșire, îi supraveghează în clase sau distribuie mii de manuale școlare într-un timp foarte scurt.

Cristina Iurișniți a cerut ca pe lângă norme Ministerul să transmită clarificări  referitoare la modul în care bibliotecarii vor putea să își desfășoare atribuțiile conform fișei postului.

Daca restaurantele stau deschise, deschideți si bibliotecile

Într-o lume în care informația înseamnă putere, cum putem accepta închiderea unor spații prin definiție ale cunoașterii, dezvoltării personale și profesionale?  Aceste spații au nevoie de dotări moderne, de digitalizare, de bibliotecari instruiți și motivați nu de inchiderea lor! Dacă terasele, mall-urile, cinematografele, bibliotecile publice și teatrele sunt deschise, atunci si bibliotecile școlare trebuie să rămână deschise și accesibile elevilor!

În spiritul egalității de șanse, dreptul constituțional la informare și educație nu este negociabil! mai scrie Cristina Iurișniți.

Share.

About Author

Lasă un comentariu