Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Valer Dumitru candidat pentru funcția de primar al comunei Maieru  despre nevoia de profesionalizare a administrației locale. (PE)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Valer Dumitru, candidat pentru funcția de primar al comunei Maieru al USR-PLUS crede că profesionalizarea administrației locale este un demers obligatoriu de făcut în următorul mandat al administrației locale în Maieru, dar și în alte uat-uri.

În secolul vitezei” și în anul 2020 când, forțați de împrejurări, ele mai multe activități şi interacțiuni cu instituțiile s-au mutat online, nevoia unei primării digitalizate a devenit una urgentă. Din motive de siguranță și timp, e nevoie ca toți cetățenii, să aibă o interacțiune mai eficientă online cu administrația locală, indiferent de motiv. Oamenii au așteptări tot mai ridicate și parte din 
explicația pentru care cetățenii consideră politica și actul administrativ drept unul opac, corupt sau pur și simplu de neînțeles, este tocmai clasica birocrație, care nu face decât să îngreuneze orice tentativă de dezvoltare.

Iată propunerile echipei USR PLUS Maieru pe DIGITALIZARE:Posibilitatea de a susține audiențe online la primar şi la consilieri locali, în condiții de siguranță.
Transmiterea live/înregistrarea ședințelor de Consiliu Local în care se decid aspecte de mare interes pentru comunitate, astfel încât cetățenii care nu pot participa la ședință, să poată urmări modul în care se iau deciziile de către aleșii lor.
Realizarea unei aplicații prin care cetățenii să poată sesiza diverse probleme administrative sau sesizări directe privind depozitările ilegale de gunoi sau terenuri cu ambrozie. O platformă integrată care să simplifice şi să digitalizeze principalele interacțiuni cu cetățenii și să ofere servicii precum: asistența socială, impozite și taxe locale, documentații de urbanism și cadastru, registrul agricol, evidența populației, etc.”

Bun cunoscător al sistemelor de plată digitală, în condițiile în care a lucrat direct în calitatea de funcționar bancar dar si de obisnuit al zonei informatice Valer Dumitru crede că nicio structură, ca e privată ori publică  nu mai poate opera în afara tehologiei:
Posibilitatea de a urmări live, oricând și de oriunde, stadiului proiectelor și activităților din primărie.
Digitalizarea primăriei vine ca o necesitate care să acopere atât nevoile cetățenilor, cât și nevoile funcționarilor publici – simplificarea procedurilor interne, a modului de lucru și creșterea eficienței prin oferirea unor facilități precum: siguranța unui mediu online integrat fără riscul de a pierde documente, sprijin în realizarea sarcinilor operaționale prin automatizarea sarcinilor 
repetitive, acces permanent la documentele interne, reducerea erorii 
umane în activitatea zilnică.

Într-o societate modernă nici o structură nu poate opera eficient și nu poate oferi servicii de calitate dacă nu dispune de tehnologie. Cu toții, ne dorim sa avem o primărie flexibilă, deschisă și transparentă ” a explicat candidatul USR -Plus la Primăria Maieru.

Articol electoral realizat de Simedia2200 Grup SRL la comanda USR-PLUS Bistrița-Năsăud, cod mandatar 21200251

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu