Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Dan Dumitru Ciobănică propune măsuri speciale și echipă mixta de intervenție pentru violența casnică

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Candidatul Partidului Verde la Primaria Bistrita, Dan Dumitru Ciobanica propune măsuri speciale pentru protejarea victimelor violentei casnice.  ”În acest an, marcat de boală, de șomaj și lipsuri materiale, numărul victimelor violenței domestice a crescut peste tot.” scrie Dan Dumitru Ciobanică într-o postare pe facebook.

Ciobanica explica intr-o postare pe facebook  că victimele violenței domestice sunt abuzate și de soți, și de stat. ”Pentru că, pe lângă bătăile încasate acasă, femeile și copiii agresați nu beneficiază de o protecție suficientă din partea autorităților. Măsurile luate de stat în aceste cazuri sunt insuficiente și de prea multe ori sunt luate cu întârziere.

Primăria Bistrița poate fi parte activă a prevenției și a stopării abuzurilor, trebuie să vină cu măsuri complementare de protejare a victimelor violenței domestice.

Subvenționarea chiriei pentru o perioadă de 6 luni, înființarea unei de urgență gratuită pentru violența în familie, la nivelul Poliției Locale, la care victimele să poată cere ajutor 24 de ore din 24.

Nu în ultimul rând, credem că ar fi necesară înființarea unei echipe mixte de intervenție de urgență în caz de violență în familie. Aceasta va putea fi realizată în urma unui protocol special realizat între Poliția Locală, Serviciul Public Asistență Socială.

Material electoral realizat la comanda Partidului Verde, filiala Bistrița-Năsăud, realizat de Simedia Grup SRL, cod mandatar 21200091)

Share.

About Author

Lasă un comentariu