Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Stelian Dolha: ”Județul nu mai poate funcționa fără o strategie economică, nu putem să continuăm dezvoltarea noastră așa cum ne duce valul” VIDEO|””

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Candidatul PNL-USR-PLUS la funcția de președinte a Consiliului Județean, Stelian Dolha spune într-o postare pe facebook că județul nu se poate dezvolta  fără o stategie economică, fără un plan bine pus la punct care sa dea liniile de urmat. El spune că e foarte important să ai planuri concrete  de atragere a investitorilor mijlocii si mari dar si a posibililor investitori strategici, cat și  si si scenarii alternative pentru situațiile în care ar leca din zonă investitorii strategici deja existenți.O altă problema este nivelul ingrijorator de mic de salarizare dar si predominarae contractelor pentru munci necalificate   ”Mai bine de 70% din forța de munca a judetului vine să muncească în Bistrita, însă nu pe salarii de invidiat, ci din partea de jos a veniturilor.
Zona Industrială a Bistriței coincide, practic, cu Zona Industrială a județului, iar Parcul Industrial amenajat cu finanțări importante zace aproape gol din cauza proastei gestionări din start și a infrastructurii.
Iar acestea sunt probleme, pentru că parcurile municipiilor din vecinătăți sunt asaltate de investitori. E nevoie să dezvoltăm celelalte orase ale județului ca poli economici: sa profităm în Năsăud de forța de muncă calificata pe textile și mase plastice, și în Beclean, de poziția de invidiat pe harta infrastructurii, inclusiv feroviare.
Revenind la Bistrița, Leoni are peste 7000 de angajați, iar dacă s-ar decide ca această firmă să-și revoce activitatea, acești oameni ar rămâne pe drumuri, aproape fără alternative. Toate acestea sunt preocupari care au lipsit cu desavarsire din administrația PSD-ista. A lipsit, timp de 8 ani, un proiect de dezvotare economică și a fost lăsată această zonă exclusiv pe seama antreprenorilor.
Putem spune în continuare că județul a fost bine guvernat de administrația pesedistă? ” scrie Dolha într-o postare pe pagina sa de facebook .

Articol electorală realizat la  comanda Partidului Național Liberal – Filiala Bistrița-Năsăud,  de Simedia Grup SRL, cod  mandatar financiar: 21200012)

Share.

Lasă un comentariu