Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ștampila de vot trebuie folosită numai după dezinfectarea mâinilor. Ce alte recomandari face Ministrul Sănătății

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Alegătorii trebuie să se dezinfecteze obligatoriu înainte să atingă stampila de votare, chiar la intrarea în secția de vot, este regula specială aplicată pentru alegerile în pandemie.

Și nu e singura pe lângă obligativitatea purtării măștii și luarea temperaturii, dar și pixul pe care autoritatile recomandă să-l aibă fiecare asupra lui.

” În aceste alegeri avem următoarele principale precauții: portul măștii, distanțarea, dezinfectarea la intrarea în secție, distanțarea la ieșirea din secțiile de vot, traseul cât mai scurt către cabina de vot și către urnele unde se depun buletinele de vot. La fel, existența unor persoane care prezintă simptome respiratorii sau febră, traseul cel mai scurt către o urnă sau o cabină de vot care din acel moment vor deveni dedicate pentru cei cu simptomatologie respiratorie sau febră, prioritizarea acestor pacienți, precum și prioritizarea alegătorilor peste vârsta de 65 de ani.” a explicat ministrul Nelu Tătaru pentru Digi 24.

Ministrul spune că în caz de formarea unor cozi lor în fața secțiilor, previzibile din cauza limitării numărului de votanți principalele reguli sunt: ”Distanțarea și portul măștii, evitarea atingerilor. Sunt reguli care nu sunt doar pentru vot, ci pentru orice areal aglomerat.

Pacienții din spitalele COVID pot beneficia de urna mobilă. ”Acea urnă merge întâi la solicitanții de la domiciliu, cu patologii non-COVID. Vor ajunge apoi la carantinați, în timpul 2 la izolați, cu măști, mănuși, iar la spitalele COVID vor merge către secțiile cu pacienți COVID, primind de la unitățile sanitare echipament de protecție în funcție de specificul secției.” explică Nelu Tătaru. acesta a precizat că membrii sectiilor care duc uurna mobilă treubie sa imbrace combinezonul dacă e vorba de terapie intensivă, boli infecțioase,: ”. Dacă sunt alte secții, vor merge cu doar cu regulamentul din secțiile respective – mănuși, mască. Buletinele de vot ale pacienților cu Covid 19 vor fi puse în saci speciali pentru protecție, care se vor introduce în alți saci: ” Vor fi numărate separat seara de persoane care vor purta mănuși, mască.”

Pentru numărarea celelalte buletine de vot doar persoane dedicate sunt cei care o vor face, pentru că  nu toți cei din secție vor număra acele buletine.

Suntem într-o pandemie care se preconizează a se întinde pe un an și jumătate, doi. Trebuie să învățăm să trăim cu acest virus, să trăim cu anumite precauții, anumite reguli și să ne menținem un status cât de cât sănătos”

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu