Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

ANALIZĂ: Ioan Turc a obținut în Bistrița cât următorii doi clasați împreună. Ce s-a întâmplat cu plutonul 2

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Rezultatele cursei pentru alegerea primarului Bistriței i-a împărți pe candidați în mai multe plutoane: podiumul, plutonul 2 si candidatii de 100-200 de voturi.

Podiumul e ocupat de câștigătorul Ioan Turc cu aproape 12000 de voturi (11 949) și un procent de aproape 42% (41,84%). Interesant este că voturile celui de-al doilea clasat, Cristian Niculae (Alianța pentru Bistrita)  care a obținut 7236 de voturi (25,33) împreună cu cele ale candidatului PMP, Ionuț Simionca, care a oținut un scor extrem de bun, de  15,25% (4.356 voturi ) fac , însumate cat cele ale învingătorului.

Plutonul 2 : trei candidați : Dobraniș,  Rai și Ciobănică

Imediat sub podium cel mai bun rezultat l-a obținut Rodica Dobraniș cu un partid înființat pe ultima sută de metri, POL. Rodica Dobraniș a primit 1516 voturi de la bistrițeni si 5,30 de procente. Din păcate însă partdul sau nu atrecut de pragul electoral pentru a intra în Consiliul Local. Pe locul următor e Doris Rai (fosta Moldovan)   care de data aceasta a candidat independentă, însă are la activ numeroase campanii pe liste de partid din partea fostului PDL din 2008, iar in urma cu 4 ani a fost candidat la Camera Deputatilor pentru PNL, calitate din care a avut o campanie foarte agresiva. Cele  1.476 voturi obținute duminică (5,16%) nu se contabilizeaza decat în statistici pentru că fosta liberală nu a candidat și la Consiliul Local.

Daniel Ciobănică (Partidul Verde)  a fost un alt candidat foarte vizibil, care a obținut la final 1.381 voturi (4,83%)însă a reusit sa intre cu partidul său în Consiliul Local, iar el este cap de listă.

Candidatii de sub 300 de voturi

Ultimul pluton este cel al candidaților care nu au reusit sa obțină mai mult de 300 de voturi. Este vorba de un secretar destat de la agricultura, demisionat recent, Sorin Roșu-Mareș, fost ALDE care cu un partid aproape inexistent si care a investit nesemnificativ in campanie  (PPU-SL) a scos 1% si 298 de voturi.  Georgică Toderașc (AUR), un fost director de sucursala si de directe economica din Primaria a obținut nesemnificativuș 181 voturi . Ultimul din clasament, . Marius Vârtic (PNȚMM)  s-a retras din cursă pentru Ioan Turc,  dar a rămas pe buletinele de vot si a obținut totuși  163 voturi (

Share.

About Author

Lasă un comentariu