Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Centrul de Transfuzii Sanguine BN închis după ce aproape toți angajații, inclusiv directoarea au fost depistați pozitiv la Covid 19. Doar 4 sunt negativi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Centrul de Transfuzii Sanguine Bistrita-Năsăud s-a închis după ce 14 din 18 membri ai personalului, inclusiv directoarea au fost depistați pozitiv la testul pentru SARS COV 2.

Inițial a fost vorba de o asistentă depistată pozitiv după ce si-a facut testul: femeie se simțea rău dar nu a avut simptome tipice petru Covid19 , ci o erupție pe întreg corpul. Ulterior la cateva zile a mai aparut un test pozitiv si asa s-a luat decizia testării întregului personal. Rezultatul testelor a fost năucitor: doar 4 angajați au scăpat cu rezultate negative. Directoarea Centrului de Transfuzii, Adina Beudean se numără și ea printre cei cu test pozitiv.

Acum DSP a luat decizia închiderii Centrului de Transfuzii pentru dezinfecție, urmând să se ia decizia când și în ce măsură va fi redeschis parțial cu angajații necontaminați: ”astazi si mâine se face dezinfectia, Spitalul Județean are ceva rezerve, există rezerve de sânge la centru , asa că una din angajatele de la distribuție care e negativa va putea sa lucreze, mai avem si o doctorita care a fost în concediu , o să facem estimarea în cât timp putem relua”  a explicat situația pentru Bistrita Express directoarea DSP, Anca Andrițoiu.

În cadrul anchetei epidemiologice vor fi testați și o parte din ultimii donatori. Întrebată cum s-a putut întâmpla  o asemenea situație într-o unitate medicală cu asemenea importanță directoarea DSP spune că ancheta epidemiologica e abia la început: ” stiu ca avea materiale de protectie suficiente, si erau foarte atenti cu pacienții, nu ma pot pronunța încă ce a fost, probabil ca nu au fost atât de atenți între ei. Trebuie să se înțeleaga ca nu ne putem purta ca înainte de pandemie., și nu mai putem avea aceleeași obiceiuri”  a mai spus dr Anca Andrițoiu.

Share.

About Author

Lasă un comentariu