Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Situație inedită: la două zile de la alegeri nu pot fi comunicate rezultatele oficiale în BN

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nici în a doua zi după alegerile de duminică nu există încă rezultate oficiale pentru Consiliul Judetean Bistrita-Năsăud.

Cei de la statistică continuă introducerea datelor din secțiile de votare si spun că în 20 de ani de când se ocupă de alegeri nu s-au mai confruntat cu o asemenea situație. ”Suntem in stand by, s-a blocat si aplicația, au fost si ceva incurcaturi in cifre, e adevarat ca din secții mici, care nu modifica ansamblul. Nu vă pot oferi cifre oficiale ” a explicat pentru Bistrița Express directorul Direcției regionale de Statistică, Mircea Chira.

Moldovan: 65000 de voturi, Dolha 44000 de voturi

Cifrele partiale de până acum de la statistică, obtinut pe surse de Bistrita Express  le confirmă pe cele oferite de PSD, singurul partid  care a facut numărătoarea paralelă a voturilor. Potrivit datelor partiale de la Statistică pentru Funcția de presedinte a Consiliului Judetean , Radu Moldovan are în jur de 65 500 de voturi, contracandidatul sau, Stelian Dolha în jur de 44500 de voturi, iar urmatoarea clasată, Silvia Galben peste 9900 de voturi. Procentual asa ar însemna fix 50% pentru Moldovan si 35 % pentru Dolha. Surpriza o aduce Consiliul Judetean în a cărui componență au intrat doar trei competitori: Alianța pentru BN ( PSD-ALDE-Pro România -UDMR), PNL  si PMP.

Redistribuirea voturilor celorlalti face ca  Alianta pentru BN să aibă 14 mandate, PNL sa  ia 12 mandate, PMP sa primească 4 mandate, ceea ce face din Partidul Miscarea Populară un adevarat arbitru.

Share.

About Author

Lasă un comentariu