Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

În noul meci politic post-alegeri Simionca este jucător și vrea cât mai mult pentru PMP

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Presedintele PMP Ionuț Simionca e arbitru în lupta pentru majoritatea din Consiliul Judetean cu cele 4 mandate de consilieri județeni și pune condiții dure de negociere.

Prima ofertă a făcut-o PNL-ului, însă nu exclude megocieri și cu PSD-ul, așa cum a explicat astăzi într-o conferință de presă.  Vrea pentru partidul său nu doar una din funcțiile de vicepreședinte la Consiliu Judetean, ci si o funcție de viceprimar la Bistriței, acolo unde PNL are lejer majoritatea cu USR-PLUS, dar și funcția de viceprimar la Beclean. Mai vrea la negocieri încă 21 de funcții de viceprimar de comune în tot județul   

Și prima condiție, deblocarea în Parlament a Legii Autostrăzii Nordului, inițiată de el.

Simionca spune că bineînțeles totul va fi trecut prin filtrul partidului: ”Suntem un partid democratic, la noi totul se discută în echipă. Eu sunt preşedintele partidului, conduc această organizaţie politică, dar democratic, prin vot, prin susţinerea colegilor. După ce facem negocierile, în forurile statutare ale partidului, vom lua o hotărâre. Votul va fi dat şi pentru majorităţi, şi pentru viceprimar, şi pentru vicepreşedinte, pentru tot. Nu exclud nici opţiunea de a renunţa la Parlament” a spus astăzi Ionuț Simionca.

Deja o primă discuție cu PNL a avut loc, însă a fost una mai degrabă de tatonare: Am avut o primă discuţie cu PNL şi ei sunt prima opţiune. Sper să reuşesc şi să ajungem la un consens politic. Şi în Parlament, şi la nivel local, totdeauna am fost vertical, corect, care am cerut lucruri de bun simţ, nu pentru mine, ci pentru cetăţeni. Am pus pe primul loc interesele bistriţenilor ” a spus Simionca

„Am avut o primă discuţie cu PNL şi ei sunt prima opţiune. Sper să reuşesc şi să ajungem la un consens politic. Şi în Parlament, şi la nivel local, totdeauna am fost vertical, corect, care am cerut lucruri de bun simţ, nu pentru mine, ci pentru cetăţeni. Am pus pe primul loc interesele bistriţenilor. 

În acest moment structura mandatelor pentru Consiliul Judetean BN este următoarea: Alianta pentru Bistrita-Năsăud , cu PSD -PRO România -UDMR si ALDE(14 mandate), PNL(12) PMP 4. Nicio altă alianță sau partid politic nu a facut pragul de intrare în Consiliul Judetean. Majoritatea decide funcțiile de vicepresedinte dar si aprobarea proiectelor.

Share.

About Author

Lasă un comentariu