Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Teraplast Grup a obținut cea mai înaltă certificare internațională pentru gama sa de țevi de polietilenă

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

TeraPlast, liderul pieței de țevi din PVC, anunță obținerea unei certificări internaționale, cea mai înaltă din categorie pentru gama sa de țevi de polietilenă.

Este vorba de obținerea certificării PAS 1075 pentru gama sa de țevi din polietilenă, o certificare care garantează o durată minimă de 100 de ani a serviciului produsului dar și  că acestea sunt în concordanță cu standardele internaționale

Obținerea standardului PAS 1075 pentru produsele noastre reprezintă oportunități noi în participarea la proiectele derulate de clienții noștri în care este cerută respectarea acestui standard. Totodată este o dovadă a faptului că ne respectăm angajamentul de a produce materiale de construcții la cele mai înalte stardarde europene, cu materii prime de calitate, și ne respectăm promisiunea de a contribui și mai mult la reducerea dependenței României de importuri”,  a explicat Nicu Roșu, director de operațiuni TeraPlast, într-un comunicat transmis de companie.

Ce este certificarea PAS 1075?

În termeni de specialitate Certificarea PAS 1075  înseamnă practic confirmarea că produsele respectă specificația tehnică publicată de Deutsches Institut für Normung, referința în materie pentru profesioniștii din domeniu  și definește o nouă clasă de produse din polietilenă PE 100 RC, ce are rezistență crescută la propagarea fisurilor. Acest standard este suplimentar față de standardele uzuale de produs, care sunt obligatorii. ”Spre deosebire de standardele de bază ale produselor, PAS 1075 indică performanțe superioare a produsului și se referă și la cerințe și metode de instalare pentru țevi din polietilenă, prin tehnici alternative – fără pat de nisip cu posibilă reutilizare a pamântului excavat sau instalare fără șanț, prin relining sau bursting. Datorită suprafeței netede a materialului, țeava nu acumulează depuneri la interior pe parcursul duratei de viață.” transmite comunicatul Teraplast.

 

Câte produse cu certificat PAS 1075 are Teraplast în portofoliu?

TeraPlast are în portofoliu trei grupe de produse pe care le fabrică în acord cu certificarea PAS 1075, respectiv: țeava din polietilenă PE 100-RC monostrat, țeava dublu-strat din PE 100 și PE 100-RC și țeava PE 100-RC cu strat protector din PP. Toate acestea sunt destinate rețelelor de transport și distribuție pentru: apă potabilă, gaze naturale, drenaj și canalizare sub presiune, apă de uz general, canalizări vacuumatice, apă pentru alte aplicații.

Managementul spune că-și datorează profitabilitatea din acesta an performanțelor din linia business de instalații 

”În primul semestru al acestui an, TeraPlast și-a dublat profitabilitatea, EBITDA crescând de la 15,2 milioane de lei la peste 31 milioane de lei, marcând o marjă de profitabilitate de 15,7%. Performanțele înregistrate de TeraPlast în primul semestru se datorează în principal evoluției liniei de business Instalații. Această evoluție vine pe fondul contextului favorabil al lucrărilor de infrastructură din primele 6 luni ale anului 2020” transmite compania.

Share.

About Author

Lasă un comentariu