Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Discuții în CJAS: posibilitatea unui spital modular și cereri speciale ale reprezentanților cultelor din BN

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Grupul de lucru al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, convocat de prefectul Stelian Dolha a vrut să afle de la managerii Spitalului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud, cât de pregătită este unitatea spitalicească să gestioneze următoarea perioadă pe fondul creșterii previzibile a numărului cazurilor de Covid 19 dar și cum gestionează cazurile recente de îmbolnăvire în rândul personalului medical.

Managerul general Gabriel Lazany   și directorul medical, dr. Gabriela Deak au fost întrebați despre ”gestiunea cazurilor de CoVid-19 confirmate în rândul personalului spitalului, precum și gestiunea pacienților CoVid și non-CoVid în contextul în care numărul cazurilor de persoane confirmate este crescut și tot mai multe dintre acestea au nevoie de spitalizare” precizat un comunicat de presă al Instituției Prefectului.

În cadrul discuțiilor a fost, analizată și posibilitatea solicitării amenajării unui spital modular, în cazul în care se prevede o suprapopulare a spitalului, transmite sursa citată.

”A fost efectuată și o analiză a cazurilor severe și a deceselor de la noi din județ, iar datele relevă faptul că cele mai afectate persoane sunt cele vârstnice. S-a convenit contactarea primăriilor și a medicilor de familie pentru a intensifica campaniile de prevenire a infectării cu noul Coronavirus și monitorizarea îndeosebi a vârstnicilor fără aparținători de către asistenții sociali” a precizat Instituția prefectului.

Ce mesaje au transmis reprezentanții cultelor 

Membrii grupului de lucru al CJSU i-au chemat la o discuție  și pe reprezentanții cultelor din județ:” Tot în contextul creșterii la nivel național a numărului de cazuri pozitive, în partea a doua a ședinței C.J.S.U., au fost invitați reprezentanții cultelor religioase din județ. Acestora li s-a adresat rugămintea de a insista în transmiterea de mesaje către enoriași pe măsurile de prevenție în ceea ce privește infectarea cu virusul Sars-CoV-2 și să se asigure că în lăcașurile de cult sunt respectate măsurile de purtare a măștii și distanțare fizic” precizează comunicatul Instituției Prefectului, care adaugă șși că ”acestora li s-a cerut să descurajeze enoriașii să participe la pelerinaje, întrucât călătoriile în grupuri cresc riscul infectării. Autoritățile au venit cu propunerea către biserici de a recurge la ambalarea prescurii pe care o împart credincioșilor în punguțe de unică folosință.

Reprezentanții cultelor religioase au solicitat, în schimb, autorităților să ajute la stoparea fenomenului de cerșetorie sau colectare neoficială de fonduri, întreprinsă de diverse persoane, care are loc în timpul efectuării slujbelor religioase, întrucât și acestea contribuie la riscul răspândirii pandemiei.

Share.

Lasă un comentariu