Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Lovitură de teatru la Verzi: Florin Călinescu l-a numit șef la organizatia BN pe Ciobănică în locul lui Marius Bălan

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Actorul Florin Călinescu, președinte național al Partidului Verzilor l-a revocat din funcția interimară de președinte județean pe activistul de mediu, Marius Bălan și l-a numit în loc pe candidatul partidului la Primăria Bistrița, Dan Dumitru Ciobănică. Mișcarea operată de Călinescu este valabilă din 8 octombrie fiind parafată de secretarul general al partidului, Silviu Dumitru.

Practic schimbarea lui Marius Bălan de la conducerea organizației județene s-a făcut printr-o retragere de împuternicire acordată fostului președinte interimar de filială județean , căruia Călinescu îi reproșează că nu a înființat organizații  în mai mult de jumătate din UAT-urile din  județ, așa cum s-ar fi angajat. Fostului președinte judetean interimar  i se cere sa-i predea actele și ștampila organizației județene lui Dan Dumitru Ciobanică. În schimb Marius Bălan rămâne președintele organizației municipale.

Ciobanică este în fruntea listei pentru Consiliul Local al Partidului Verde, singura câștigată în deliberativul municipal de partid, iar validarea din partea organizației județene este obligatorie pentru accederea în Consiliul Local. În noua sa calitate de președinte județean interimar Dan Dumitru Ciobănică trebuie să organizeze alegeri interne în partid, dar are timp sa o facă, potrivit documentului semnat de Călinescu timp de un an.

Furtună în organizație

Mișcarea n-a fost bine primită în organizația locală. Vicepreședintele județean Lucian Moldovan a scris pe facebook: ”Am aflat astazi faptul că, la presiunile lui Ciobănică, Călinescu Florin s-a pus pe mizerii și l-a mazilit pe Marius Bălan. Abject și lipsit de scrupule poți fi , bă băiatule! Astăzi te-ai sinucis politic, moral și relațional, bă consilierule municipal!”

Contactat de Bistrita Express Marius Bălan a declarat că nu-l surprinde nimic și că ceea ce s-a întâmplat e urmarea susținerii declarate pentru liberali: ”Asta e rezultatul muncii la partide. Oamenii cinstiti sunt scoși si afara. S-a pedeserizat acest partid cu actorul în frunte ..Eu  nu ma mir de nimic. pe acelasi tipar am patit-o în 2016  cu PER-ul. Declarațiile politice m-au costat si în 2016, acum din nou. Eu am susținut și atunci PNL-ul, am facut-o și acum, a fost la indigo, a fost aceeasi masură. S-a pesederizat și acest partid. ”. Bălan spune și că el și colegii săi de partid vor trimite o scrisoare verzilor europeni la Bruxelles pentru a le arată ce practici folosesc conducerile naționale. : ” au acționat și ei pe modelul Dragnea”.
Contactat telefonic de Bistrița Express, Dan Dumitru Ciobănică a confirmat că a fost numit interimar însă a evitat sa faca alte comentarii, precizând că va veni ulterior cu un punct de vedere.

Foto: Marius Bălan și Dan Dumitru Ciobănică în august la depunerea dosarelor de candidatură pentru alegerile locale

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius -Horea în

    Nu m-am angajat niciodata in fata lui Calinescu si silviu dumitru sa fac eu o minune si in cele 8 luni de intermat pe care le-am avut la dispozitie sa acopar cu filiale noi jumatate din UAT-uri. Cum naiba sa faci acest lucru cand ordonantele sanitare date de Guvern limmitau intalnirile publice si expunerile in public. Si asa cu toate relele in aceasta vara am infintat trei filiale jud. La Romuli, Rodna si Sieu-Odorhei. Un singur judet din Romania ILFOV are jumatate de filiale judetene, restul sunt sub aceste cerinte, deoarece politrucii de la capitala traiesc in paralel cu aspiratiile si gandurile cetatenilor. Ei inca nu au aflat ca 87% dintre romani nu dau doi bani pe partidele politice.

Lasă un comentariu