Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

E greu cu validarea noilor primari: la două săptămâni de la alegeri au decizie judecatoreasca doar câțiva

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Noii primari aleși în 27 septembrie nu pot depune încă jurământul de învestire din cauza lentoarei cu care se desfășoară procesul de validare a mandatelor. Responsabile sunt prevederile noul Cod administrativ intrat în vigoare anul trecut  care a adaugat o birocrație suplimentară procesului de validare.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, singurul primar de oras validat până acum în Bistrița-Năsăud este Nicolae Moldovan de la Beclean (foto).

Tot Judecatoria Beclean, cea mai eficientă în stabilirea termenelor de judecată, doar o zi de la înregistrarea documentelor depuse de secretarii Consiliilor Locale  a mai validat ieri mandatul primarului din Miceștii de Câmpie, Ioan Becan si a celui din Braniștea, Tamas Martonos. Judecătoria Bistrița, care a acordat termene mai lungi de la depunerea documentelor  a validat până acum mandatul primarului Vasile Laba din Bistrița-Bârgului, a lui Vasile Șut, primarul din Tiha Bârgăului, respectiv a primarilor din Milaș și Galații Bistriței. Primarul din Salva și din Parva  au fost validați până acum la Judecatoria Nasaud, în timp ce validarea noului primar din Năsăud este asteptată în câteva zile. În privința orașului Sângeorz Bai, nu există deocamdată înregistrată nicio cerere de validare.

Niciunul dintre cei validați nu poate încă depune jurământul de învestire pentru ca se mai asteaptă două zile pentru a deveni definitivă, timp în care se pot depune eventuale contestații, a explicat purtatorul de cuvânt al Tribunalului Bistrița-Năsăud, Dana Ceuca. Acestea se judecă la Tribunal în timp de cel mult 5 zile.

Când se validează mandatul Primarului Bistriței ?

Cererea de validare a manadatului noului primar, Ioan Turc a fost înregistrată abia ieri, în 12 octombrie la Judecătoria Bistrița și nu a primit încă termen de judecată. Aceasta face improbabilă posibilitatea ca noul primar si apoi noul Consiliu Local, pentru care cererea nu apare pe portal să poată depune jurământul în această săptămână.

Validarea mandatului președintelui Consiliului Judetean, precum si validarea mandatelor consilierilor județeni, o speță separată sunt singurele de care se ocupă Tribunalul Bistrița-Năsăud si au termen de judecată data de  15 octombrie.

Share.

About Author

Lasă un comentariu