Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Validările noilor primari accelerate astăzi, după 15 zile de la alegeri Primarul Bistriței și cel al Năsăudului au fost validați în aceasta dupa amiază.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

UPDATE, ora 14,45:  Noul Cod administrativ a dat peste cap validările primarilor și consiliilor locale, iar procedura greoaie face ca la aproape trei săptămâni după alegerile locale să nu se știe cu exactitate în Bistrița-Năsăud când vor putea să-și preia funcțiile  toți noii aleși.  Majoritatea dosarelor de validare sunt încă la judecători, la care au ajuns în unele cazuri abia în această săptămână si care se vad obligati sa le valideze în regim de urgență

Stirea initială: Primarul nou ales al Bistriței, Ioan Turc spera să fie validat în această săptămână, așa cum a declarat într-o emisiune la BEx-Tv de săptămâna trecută,  ceea ce nu se intamplase joi la prima ora.

Dosarul de validare a fost înregistrat abia în 12 octombrie la Judecătoria Bistrița si joi dimineata nu avea  termen de judecată. Desi nu era trecut pe agenda zilei situatia s-a schimbat în cursul zilei si dosarul a fost validat fara sa mai primeasca termen, cum de procedeaza în mod curent.

Juramântul pentru Primăria Bistrița săptămâna viitoare

Potrivit unor surse Bistrita Express Judecatoria Bistrița a dat cele mai lungi termene dosarelor de validare, până la 7 zile, spre deosebire de Beclean care a judecat chiar si a doua zi de la înregistrarea dosarului:  ” Sunt obligați să soluționeze în termen de 20 de zile de la alegeri. O să primim termen în aceeași zi cu Consiliul Local ..Din păcate ăsta e rezultatul schimbărilor Codului Administrativ cu care s-au tot lăudat. Putem ”să-i mulțumim”  pentru întârzierile asta lui Suciu (deputatul Daniel Suciu în special)a comentat Ioan Turc în dimineata zilei de joi când nu se știa nimic de validare.

Mandatul presedintelui Consiliului Judetean, Radu Moldovan  aflat  pe agenda sedinței de joi a Tribunalului Bistrița-Năsăud, înregistrat din 9 octombrie, s-a soluționat tot astăzi, cu validarea. În schimb validarea mandatelor consilierilor județeni are termen abia în 19 octombrie, pentru că dosarul a fost înregistrat de secretarului Consiliului Judetean abia în 13 octombrie. Nu e clar, din punct de vedere tehnic în ce mod va depune juramântul presedintele CJ care e în Spital, infectat cu Covid 19 si care trebuie să rămână în izolare până va avea rezultat negativ la teste, dar nu mai devreme de 10 zile.

La Năsăud dosarul de validare pentru noul primar Dorin Vlașin  nu era pe rol în această săptămână, fiind înregistrat abia în 13 octombrie, însă a intrat în judecată tot astăzi si desi nu e trecut pe portalul  instanței a fost validat, potrivit surselor BistritaExpress. Tot Judecătoria Năsăud va trebui sa decidă în privința validării primarului care si-a pierdut de ieri vechiul mandat, e vorba de Traian Ogâgău . Dosarul de validare al acestuia a fost inregistrat în 13 octombrie la Judecatoria Năsăud de secretarul Consiliului Local Sângeorz Băi, același care a trimis actele Prefecturii pentru eliberarea din funcție.  Dosarul de validare a lui Ogâgău are nr 2447/265.

Primul primar de oras care a fost validat este Nicolae Moldovan la Beclean. Nici el nu a depus încă jurământul, pentru ca a asteptat cele 2 zile în care se puteau face eventuale contestații.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Uite așa are timp Crețu să mai facă niște angajări și să mai ascundă niște kkat sub preș… Sau să mai cumpere un tun (sau să mai dea un “tun”).

Lasă un comentariu