Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

PMP Bistrița-Năsăud spune pas negocierilor pentru alianțe: ”nu vom face jocul partidelor tradiționale, nu e obligatoriu să avem vicepreședinți de CJ”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Liderul PMP Bistrița-Năsăud Ionuț Simionca a anunțat că partidul său nu mai este dispus să intre în alianțe pentru formarea de majorități în județ și că aleșii locali ai partidului sunt liberi să decidă cum votează și ce proiecte votează.

”Da, nu vom face majorități și vom lasa la latitudinea consilierilor locali si judeteni, consilierilor nostri dacă doresc să facă majorități” a declarat Ionuț Simionca, vineri într-o conferință de presă. El a  anunțat ce au decis în filiala județeană: ”Aleşii locali ai PMP au toată libertatea de a decide dacă este cazul sau nu să participe la majorităţi în consiliile locale. Criteriul pe care aceştia trebuie să-l urmărească nu este cel politic. Participarea la o majoritate trebuie să le permită să-şi ducă la îndeplinire programul electoral şi să rezolve problemele cetăţenilor.”

După ce a testat terenul în pre-negocieri PMP ar fi renunțat la ideea de a mai cere vicepreședinți inclusiv la Consiliul Județean unde au patru consilieri judeteni si declara ca nu-i intereseaza a 2-a sau a 3-a funcție din Consiliul Judetean: ” Nu o sa avem propuneri pentru vicepreședinte la Consiliul Județean pentru ca nu vom face majoritati. Nu vom vota. Singurul lucru la care se va ajunge e ca nu vom avea vicepresedinți județeni, ceea ce nu e rău ținând cont ca vom face economie la bugetul local prin neocuparae ce,lor două funcții Nu vom gira niciun partid tradițional și nu vom nici brelocul și nici balamaua vreunuii partid tradițional” este hotărârea anunțată de deputatul Simionca.

În Consiliul Judeţean, PMP i-a validat drept consilieri de Augustin Filipoiu, dr Lucian Pintea, Ciprian Kecskes şi Doru Bertel.

În privința consilierilor locali Simionca a mai spus:  ”Consilierii locali au dreptul sa decida daca vor face majoritati… Va amintesc că am primit la nivel de municipiu peste 4000 e voturi, si că acesti oameni trebuie reprezentati. Si la Beclean, in toate comunele oamenii nostri trebuie sa faca ce-i mai bun pentru cetățeni. Va reamintesc ca avem comunități cu 5-6 aleși” a mai spus Simionca.

PNL nu a acceptat varianta condiționarii vicepresedintelui de CJ de viceprimari la Bistrita si Beclean

Reamintim că imediat după alegeri Simionca a declarat că vrea sa facă alianțe si că PNL este prima opțiune însă că cere la negocieri o funcție de vicepresedinte de Consiliu Județean, viceprimari la Bistrița și Beclean și în alte 21 de comune. El a mai spus însă că o condiție obligatorie pentru negociere este ca PNL sa susțină în Parlament proiectul sau legislativ autostarda Nordului. În acaesta saptamana însă în comisia de buget finanțe liberalii au votat împotriva proiectului său. În plus  presedintele judetean PNL Ioan Turc a declarat într-o emisiune la BEX TV că nu acceptă condiționarea unui vicepresedinte de Consiliu Judetean de cedarea unui viceprimar nici la Bistrița și nici la Beclean, unde PNL a obținut rezultate semnificativ mai mari

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Era piticelor pâmpuri în

    Salut partidul de galbeni,
    Băsebe sau alte simionci,
    Plăntuțe firave și brebeni
    De țară ajunsă pe sponci.
    Cât s-au pesedit liberalii!
    Cât roșu este în câmpuri!
    Carpații ne sunt ca Uralii,
    Din era piticelor pâmpuri.

Lasă un comentariu