Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

PNL Bistrița-Năsăud are lista pentru parlamentare validată fără probleme de conducerea națională. Câte locuri sunt considerate eligibile

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Lista liberalilor din Bistrița-Năsăud pentru alegerile parlamentare  este oficială, după ce a trecut duminică seara de votul Biroului Permanent Național al PNL.

Practic nici nu se așteptau probleme în condițiile în care lista pentru Camera Deputaților este deschisă chiar de secretarul general al partidului, deputatul Robert Sighiartău, cel care a ocupat aceeași poziție și acum patru ani, la alegerile din 2016.

Pe a doua poziție pentru Camera Deputaților a fost validată Diana Morar, secretarul de stat în Ministerul Justiției. Ea a candidat și acum 4 ani în alegerile interne pentru a două poziție  însă atunci a fost devansată la votul intern de Doris Moldovan (actuală Rai), puternic susținută atunci de Ioan Oltean. Dacă în urmă cu 4 ani poziția a 2-a a liberalilor s-a dovedit neeligibilă, PNL se așteaptă ca de data aceasta să câștige al doilea deputat, după calculele interne făcute. Al treilea loc de la Camera Deputaților este ocupat de Florin Urâte, presedintele Consiliului judetean pentru mediul de afaceri a PNL BN.

La Senat prima poziție este ocupată de consilierul judetean Ovidiu Florean, secretarul general al filialei. Florean care a avut probleme în urmă cu câteva luni cu validarea BPN pentru candidatura la funcția de presedinte a Consiliului Judetean la alegerile locale, fiind respins în favoarea lui Stelian Dolha, actualul prefect, a trecut de data aceasta de votul conducerii centrale. Nici această pozitie de la Senat nu s-a dovedit eligibilă acum 4 ani, când a candidat chiar actualul presedinte și primar Ioan Turc, însă acum calculele interne ale PNL, după alegerile locale o indica drept o poziție cu sansa mari la eligibilitate. A doua poziție pentru Senat este ocupată de o profesoară, Daciana Legendi.

Share.

About Author

Lasă un comentariu