Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Primarul nou ales al Năsăudului respinge ideea managerului Lazany de transformare a spitalului orașenesc în suport Covid, facută într-o emisiune BEX tv

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Primarul nou ales al Năsăudului, Dorin Vlașin scrie într-o postare pe facebook că este împotriva soluției sugerată de managerul Spitalului Județean de Urgență, Gabriel Lazany (n.n făcută la o emisune BEX TV) de transformare temporară a spitalului orășenesc într-unul dedicat Covid 19.

Vlașin, care încearcă să liniștească opinia publică din Năsăud, spune că Spitalul Orășenesc care are 26 de paturi Covid 19 are deficit de personal în special pe boli infecțioase si că nu poate abandona ceilalți pacienți non Covid în condițiile în care ar deservi 100 000 de persoane, adică toata Valea Someșului, Sălăuței și Ilvelor: ”Chiar dacă în urma sprijinului guvernamental și cu ajutorul donațiilor oamenilor de bună credință nivelul de dotare a spitalului a crescut simțitor, la Năsăud încă ducem o luptă dificilă împotriva acestui virus datorită lipsei de personal specializat pe boli infecțioase. Transformarea spitalului nostru în spital dedicat 100% COVID i-ar lasă fără ajutor atât pe cei 50 de pacienți non-Covid care se află deja internați la Năsăud, cât și pe toți cei care vor avea nevoie de îngrijire medicală non-Covid în perioada următoare. În acest moment dintr-un total de 165 de paturi, sunt alocate pentru secția Covid-19 un nr. de 26 de paturi!” 

Vlașin preferă unei asemenea soluții de transformare totală în suport Covid eventuala creștere a numărului de paturi în spitalul din Năsăud, soluție pe care a sugerat-o însă si managerul Spitalului de Urgență în aceeași emisiune de la Bex TV: ”Dacă situația numărului de îmbolnăviri la nivelul județului o va cere, putem propune o majorare a numărului de paturi destinate pacienților COVID, dar acest lucru trebuie să se întâmple doar odată cu suplimentarea personalului specializat pe boli infecțioase din cadrul spitalului nostru.” a mai scris Dorin Vlașin, primarul ales al orașului Năsăud.

Declarațiile lui  Gabriel Lazany la BEX TV care au generat acest răspuns

Managerul Spitalului Județean de Urgență a declarat la Bex TV că Spitalul Județean este într-o situație critică și că nu va mai putea face față multă vreme afluxului de bolnavi Covid, în condițiile în care secția de Infecțioase e relocata în clădirea principala din cauza lucrărilor de amenajare a construcțiilor. Managerul spune că și că spitalul judetean este cel care asigura tratarea cazurilor complexe pentru cel puțin 70 % din județ: ”Cred că o soluție de moment ar fi ca Spitalul Năsăud să crească numărul de locuri alocate Covid 19 sau să devină în întregime spital Covid pentru ca Spitalul Județean să aibă capacitatea de a gestiona și celelalte categorii de pacienți.” a fost declarația care a inflamat spiritele.

În condițiile în care numărul îmbolnăvirilor cunoaște o crestere galopantă, sâmbătă în judet s-au înregistrat 79, un record absolut e greu de spus cum va face față Spitalul Judetean de Urgență acestei situații.

Urmăriti aici emisiunea care a generat aceste controverse: https://www.facebook.com/BistritaExpress/videos/657250524970335

Share.

About Author

Lasă un comentariu