Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ce si-au spus prefectul și presedintele CJ, competitori în ultimele alegeri, la validarea noului Consiliu. Ce l-a iritat pe Moldovan

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Ceremonia de învestire  a Consiliului Judetean Bistrița-Năsăud, care  a avut loc luni după amiază în sala principală a Cinematografului Dacia nu a fost lipsită de replici savuroase rostite între presedintele la al 3-lea mandat, Radu Moldovan și prefectul Stelian Dolha, amândoi competitori în alegerile locale.
Prefectul Dolha, care a deschis sedința de învestire a  ținut un scurt discurs în care a remarcat componența politica echilibrată din actualul deliberativ și le-a recomandat consilierilor, din toate partidele să profite de asta si să transforme sedințele în adevarate tribune ale democrației, o aluzie la sedintele expeditive de câteva minute care au caracterizat  activitatea vechiului consiliu în ultimul mandat.  Remarca l-a infuriat pe Radu Moldovan, cel care a condus aceste sedinte cu mâna de fier: ”Vă asigur că în Consiliu Judetean este democrație, s-ar putea să fi avut informații greșite, așteptându-vă ca de acum să fie democrație. A fost, este și va fi, atâta timp cât eu voi conduce această instituție în CJ va fi democrație, consilierii județeni au dreptul să fie informați de către aparatul de specialitate și sprijiniți în inițierea proiectelor de hotărâre. Dezbateri au avut loc și vor fi în continuare. Sunt convins că toate proiectele vor fi sprijinite pentru că ele vor fi în interesul dezvoltării acestui județ”  a fost doar o parte din reacția lui Radu Moldovan, care s-a simtit vizat.
Aberația zilei: ”Să ia Guvernul dvs. toate măsurile pentru ca în BN veniturile sa fie peste media națională”
Moldovan a reacționat în continuare în aceeasi manieră, foarte acuzator,  simtindu-se vizat si de alte remarci ale prefectului, care s-au referit  însă mai degrabă la consilierii judeteni și a spus chiar că l-a iertat pentru acuzațiile din campanie. Asta nu l-a oprit sa-si amintească faptul că Dolha i-a reprosat în campanie că în judet nivelul veniturilor locuitorilor sunt cele mai mici din România și că asta nu înseamnă ca oamenii din acest judet trăiesc bine. Moldovan a ajuns chiar sa spună aberații : ”Eu m-aș bucura foarte mult ca Guvernul pe care îl reprezentați să ia toate măsurile necesare ca salariul mediu din județ până de Crăciun să fie peste media pe țară(sic). Guvernul, prin măsurile luate, este singurul care poate ridica salariile, acest lucru nu depinde nici de CJ, nici de primărie, nici de Instituția Prefectului.” a spus Moldovan, uitând însă cu niciun guvern nu are cum nivela diferentele între nivelurile salariale din judete, oricât ar ridica salariul minim.
Nu am răspuns la niciun atac în campania electorală și n-o s-o fac nici de aici încolo. Pentru că sunt creștin și Dumnezeu ne învață să iertăm, eu v-am iertat pentru tot ceea ce ați spus despre mine în timpul campaniei electorale, etajul 2 și ușa mea rămân deschise, așa cum a fost și înainte, domnule prefect, telefonul meu rămâne deschis și vă stau alături cu mare drag pentru orice tip de proiect care poate să sprijine dezvoltarea județului, chiar dacă el s-a regăsit doar în oferta dvs. electorală și nu s-a regăsit în oferta mea sau dacă propunerea are legătură cu această situație delicată prin care trecem cu toții…. ” i-a mai spus Moldovan, probabil ca urmare a recomandarii prefectului. făcută însă consilierilor.
Replica a venit după ce în  discusul de deschidere prefectul  Dolha le-a spus consilierilor:”Le urez să aibă parte de un mandat în care să lucreze pentru dezvoltarea reală, în termeni cuantificabili, a acestui județ, o dezvoltare care să se simtă și în traiul de zi cu zi al locuitorilor….Să nu uitați că sunteți fiecare depozitarii unui număr important de voturi, fapt ce denotă încredere și speranță din partea celor care v-au ales. Vă urez multă sănătate tuturor” a fost discursul care l-a întărâtat pe presedintele Consiliului Judetean.
La final,  Dolha a luat din nou microfonul și i-a replicat lui Moldovan ca în urmă cu o lună s-a încheiat campania electorală: ”Pentru mine campania electorală s-a terminat în 27 septembrie. Vreau să vă asigur că ușa instituției este deschisă. Într-o democrație trebuie să facem separația între o campanie electorală și ce e după, trebuie să avem puterea și înțelepciunea să separăm lucrurile. Asta îmi doresc de la toți decidenții politici”.
Sursa foto: paginile de facebook Emil Radu Moldovan, Stelian Dolha
Share.

About Author

Un comentariu

 1. Chelnerul Răducu n-a dat niciodată dovadă de prea multă inteligentă. Cum deschide gura cum spune o prostie, ca aceasta: „Guvernul, prin măsurile luate, este singurul care poate ridica salariile, acest lucru nu depinde nici de CJ, nici de primărie, nici de Instituția Prefectului”.
  Numai un PSD-ist cu minte slabă mai poate crede că intr-o economie de piată guvernul este singurul care poate ridica salariile.
  Prin urmare, cresterea salariilor nu vine nici de la guvern, nici de la partid ci ea depinde de un indicator economic numit productivitatea muncii. Productivitatea măsoară eficienta muncii depuse intr o anumită perioadă in cadrul activitătii economice si se poate calcula ca raport intre PIB in preturi constante si populatia ocupată sau, in cazul industriei, ca raport intre productia industrială si numărul de salariati.
  Nu poti avea salarii mari atat timp cat angajatii sunt implicati in activitati care generează valoare adaugată mică. Asadar, pe termen lung, ritmul de crestere a salariilor va depinde foarte mult de modul in care se va schimbă structura economiei, in sensul cresterii ponderii productiei care incorporeaza multă tehnologie de vârf.
  Oricine ar vrea să aibă salarii mai mari cat mai repede, dar lucrul acesta nu se poate face peste noapte. Dacă guvernul ar impune de maine un salariu minim pe economie de 1000 de euro, o astfel de masura ar determina probabil falimentul a jumatate dintre companiile din România.
  Ceea ce poate face guvernul pentru cresterea in mod sustenabil si pe termen lung a salariilor si a nivelului de trai este să creeze cadrul legislativ atractiv pentru investitori care pot decide sau nu sa investească in activităti cu valoare adaugată mare, si care necesită fortă de muncă înalt calificată si cu salarii pe măsură .

Lasă un comentariu