Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Simionca jubilează: i-a trecut legea construirii Autostrăzii Nordului, cea care tranzitează Bistrița

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După 2 ani de la inițierea proiectului legislativ de construire a Autostrăzii Nordului, deputatul Ionuț Simionca jubilează: inițiativa sa a trecut de votul Camerei Deputaților și se duce la președinție pentru promulgare.

Ionuț Simionca  îl numește un moment istoric: ”Am asistat astăzi, în Parlamentul României, la un moment istoric pentru județul Bistrița-Năsăud și pentru județele din Nordul țării. Camera Deputaților a aprobat inițiativa legislativă de construcție a Autostrăzii Nordului, un proiect pe care l-am inițiat în urmă cu 2 ani, care a fost adoptat de Senat și urmează să plece spre promulgare la Președintele României pentru a deveni lege” .

Deputatul PMP este convins că legea sa, obținută pe finalul primului său  mandat obligă Guvernul să se miște în sensul finanțării și apoi a realizării : ”Legea obligă guvernele, indiferent de culoarea lor politică, să construiască, în 3 ani, o autostradă care să lege Nordul țării (pe traseul Satu Mare – Baia Mare – Bistrița – Suceava) de Occident. Această autostradă include și șoseaua de centură a municipiului Bistrița. Vorbim, de departe, de cel mai mare și mai important proiect de infrastructură din regiune din ultimii 30 de ani.” Deputatul PMP spune că a dovedit si prin acest demers al său că poți obține rezultate și atunci când nu faci parte din majoritatea parlamentară, dar ești perseverent: ”Cu muncă, cu seriozitate, cu perseverență, cu dedicație pentru cei care m-au trimis să îi reprezint în Parlament, am demonstrat că se poate!”.

Proiectul  a trecut cu 211 voturi pentru si doar o abținere  și dacă în situația în care va fi construita autostrada aceasta va lega Vama Pete de -Baia Mare- Bistrița și Suceava. 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Proiectul de lege privind construcția Autostrăzii Nordului, inițiat de deputatul Ionut Simionca în anul 2018 a fost adoptat de Senat în martie , 2019 si abia acum a fost adoptat si de Camera Deputaților care este camera decizională. Chiar dacă până la finalizarea intregului traseu mai este cale lungă, era absolut necesară si urgentă aprobarea legii privind Autostrada Nordului de către Camera Deputaților având în vedere că aceasta include si centurile ocolitoare ale oraselor Bistrita si Beclean, iar în sedinta de guvern din 11 iunie, 2020 a fost aprobată o Ordonanţă de Urgenţă, prin care primăriile şi consiliile judeţene vor putea prelua în gestiune şi execuţie proiecte de centuri ocolitoare, drumuri naţionale, precum şi alte lucrări de infarstructură rutieră sau feroviară. Prin urmare, centurile ocolitoare incluse in Autostrada Nordului vor putea fi construite foarte repede, in functie si de modul in care se vor misca autoritătile locale nou-alese.

Lasă un comentariu