Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Masca pe stradă obligatorie de mâine în Bistrița, după depășirea pragului de 3 la mie. Ce se întâmplă cu scolile

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mesajul Ro-alert  care anunță depășirea pragului critic de 3 infectari la mia de locuitori s-a auzit astazi, prelung, pe telefoanele locuitorilor municipiului  Bistrita în jurul orelor 16,27.

Imediat a fost transmisă si decizia Comitetului Judetean pentru situații de Urgență pentru depășirea pragului critic, care va fi pusă în aplicare începând de mâine, 28 octombrie.

Scolile, deocamdată deschise în Bistrita

Bistrițenii nu vor mai avea voie fara mască nici în spațiile deschise, exceptie fac copiii sub 5 ani   iar restaurantele, cafenelele și alte unitati de alimentatie pot servi doar pe terase sau mâncare pentru consum în alte parte. Se închid si salile de cinematograf, salile de jocuri de noroc precum si salile de spectacol. Scolile din Bistrița deocamdată nu se închid, însă o decizie în acest sens ar putea fi luată dacă situația îmbolnăvirilor nu se ameliorează. Măsurile se aplica si în localitățile componente ale Bistritei, adic: Unirea, Viișoara, Slătinița, Ghinda si Sarata.

Ce spune  decizia CJAS Bistrita-Nasaud

Redam integral textul deciziei CSAT:

Întrucât în această unitate administrativ-teritorială, în ultimele 14 zile, incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu CoVid-19 este mai mare decât 3/1000 de locuitori, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a adoptat Hotărârea nr. 59/ 27.10.2020.

Prin această Hotărâre:

– se suspendă activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

– purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

– activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în unităţile de cazare.

– în situaţia în care activitatea operatorilor economici este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

– se interzice organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte. Aceste măsuri vizează toate localitățile componente ale municipiului.Aceste măsuri intră în vigoare începând cu data de 28 octombrie 2020.

Share.

About Author

Lasă un comentariu