Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Robert Sighiartău a votat pentru Legea Autostrazii Nordului deși spune că proiectul se află deja în implementare la Guvern

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartau a scris astăzi pe pagina sa de facebook că a votat în Camera Deputaților proiectul Autostrăzii Nordului, cea care ar urma să lege Bistrița de Maramureș si Suceava, fără a omite să sublinieze că drumul express pe același traseu este deja asumat deja de Guvernul Ludovic Orban.

Robert Sighiartău a reamintim declarațiile premierulu iOrban facute chiar la Bistrița în urmă cu o lună: ”Am votat, alături de colegii liberali, Legea pentru Autostrada Nordului – drumul expres care conectează nordul României la rețeaua europeană de autostrăzi și leagă, prin Bistrița-Năsăud, Suceava și Bucovina de Satu Mare și Maramureș. Luna trecută, la Bistrița, premierul Ludovic Orban a reafirmat angajamentul susținerii Guvernului PNL pentru realizarea acestui obiectiv.”

Deputatul PNL a vorbit și despre faza în care se află de fapt proiectul, care are demarate deja procedurile pentru studiile de fezabilitate: ” Proiectul este în implementare. Pentru sectorul care leagă Satu Mare de granița cu Ungaria, a fost semnat contractul pentru realizarea Studiului de fezabilitate și a Proiectului tehnic de execuție. În august, a fost emis ordinul de începere a activității de proiectare. Pentru cele trei loturi de drum de mare viteză Baia Mare – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava (335 km) sunt în evaluare ofertele depuse pentru realizarea studiilor de fezabilitate” .

Sighiartau a ținut să precizeze și că se va implica activ pentru acest obiectiv major : ”Ca deputat de Bistrița și secretar general al Partidului Național Liberal mă voi bate pentru acest obiectiv de investiții crucial pentru dezvoltarea economică a zonei și îmbunătățirea condițiilor de viață pentru românii din nordul țării” a mai scris Sighiartau.

Proiectul votat astazi l-a avut ca initiator principal pe deputatul PMP , Ionuț Simionca, însă  premierului Orban a anunțat acum două luni ca proiectul e in atentia guvernului.

 

Premierul Orban a anunțat prioritizarea unui drum expres fundamental pentru Bistrița. Se suprapune cu un proiect de autostradă

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu