Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ionuț Simionca: ”Autostrada Nordului, cel mai important proiect pe care l-am inițiat ca parlamentar”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul Ionuț Simionca a declarat astăzi într-o conferință de presă organizată în părculețul din fața Bisericii Evanghelice că momentul în care legea autostrăzii Nordului, inițiată de el a fost votată a fost cel mai fericit moment din cariera sa politică.

”A fost cea mai fericită zi din viaţa mea, din perspectivă politică. Am demonstrat că pot să fac lucruri măreţe pentru bistriţeni şi lucruri extraordinare pentru judeţul Bistriţa-Năsăud. Am demonstrat că prin implicare şi multă muncă, dacă ne dorim ceva cu adevărat, reuşim să facem. Mi-am dat seama că dacă oamenii îşi doresc un lucru şi susţin un om politic, dacă îşi doresc un drum, un proiect, iar politicienii luptă pentru acest lucru, se îndeplineşte. Niciun politician nu poate să se opună şi nicun partid politic nu poate fi împotriva voinţei cetăţenilor. În ultimii 30 de ani au fost partide politice care s-au opus voinţei cetăţenilor, dar acesta este un proiect care a trecut din dorinţa oamenilor care au susţinut cu semnături, care au crezut în acest proiect”, a spus Simionca.

El a mai spus și că indiferent ce Guvern va veni este obligat să țină cont de acest proiect legislativ aflat doar la un pas de a deveni lege și subliniat că dedică reușita celor care l-au susținut si au semnat pentru :  „Nu contează ce Guvern va veni, ce Master Plan va fi făcut, de un guvern de stânga sau de dreapta. Toate guvernele care vor conduce ţara noastră vor trebui să respecte legea şi să construiască autostrada. Dedic acest obiectiv tuturor bistriţenilor harnici care l-au susţinut şi care au venit alături de mine. Atât de mult am luptat pentru acest proiect şi atâtea piedici am avut până să trec acest proiect, încât acum sunt foarte fericit”, a mai spus deputatul PMP.

Simionca a explicat și ce înseamnă proiectul votat: ”Legea Autostrada Nordului prevede ca de la 1 ianuarie 2021 să înceapă procedurile de construcţie pe traseul Vama Oar – Satu Mare – Baia  Mare – Dej – Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava. „Autostrada Nordului cuprinde şi varianta ocolitoare,  centura Bistriţei, un obiectiv despre care s-a discutat în ultimii 10 ani, dar nu s-a făcut nimic. Prin acest proiect, rezolvăm două probleme – Autostrada Nordului pentru cei 2,5 milioane cetăţeni din nordul ţării, dar şi centura Bistriţei”, a precizat Ionuţ Simionca.Iar termenul de execuţie este, conform proiectului de patru ani. Obiectivul de investiţii va fi finanţat de la bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor, în limita sumelor aprobate cu această destinaţie, din credite externe sau fonduri europene.

Atac la secretarul general al PNL

„E ruşinos faptul că unii parlamentari, şi mă refer la domnul Sighiartău, îşi asumă anumite lucruri pe nedrept. Dumnealui nu a vrut să susţină printr-o semnătură acest proiect legislativ, în 2018, când am cerut tuturor parlamentarilor din nordul ţării. Toţi deputaţii din Bistriţa-Năsăud au susţinut proiectul legislativ, dumnealui nu a vrut să semneze. În Comisia de buget, l-a blocat, nu a dat un vot pozitiv. În Comisia de transporturi, au încercat să-l blocheze şi după ce a trecut proiectul, iese public şi se laudă cu un lucru pe care nu l-a făcut. E un lucru ruşinos şi nedemn”, a declarat Ionuţ Simionca.

Simionca este convins ca autostrada se va face, în pofida comentariilor ironice de pe retelele de socializare: ”Vă asigur pe toţi că această autostradă se va construi şi aşa cum am luptat pentru fiecare proiect legislativ în plenul Parlamentului pentru Bistriţa-Năsăud, aşa voi lupta şi pentru construcţia acestei autostrăzi, pentru alocarea de fonduri, pentru a mă asigura că acest obiectiv de investiţii se va face. Dacă am sprijinul bistriţenilor, nimeni nu ne va putea sta în cale şi am demonstrat că dintr-un partid mic, de opoziţie, sunt primul deputat din judeţ, care în 30 de ani a trecut o lege. Am făcut proiecte mari pentru Bistriţa, pentru România”.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu