Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Primarul Bistriței și noii viceprimari, primul briefing de presă după alegere : ” Ne asteaptă o perioadă foarte grea” i-a atenționat Ioan Turc (FOTO)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prima ședință cu acte în regulă a noului Consiliul Local al Bistriței a fost una  fără surprize în ceea ce privește desemnarea viceprimarilor, pentru că au fost votați Sorin Hangan, președintele organizatiei municipale a PNL și Călin Stan , președintele de la organizația municipală a USR, așa cum s-a avansat în spațiul public de multă vreme.

Surpriza a apărut atunci când s-au afiliat grupului liberal consilierii care fiind unicii reprezentanți ai partidelor lor nu puteau activa ca si grup: e vorba de Dan Dumitru Ciobanică (Partidul Verde) și de Attila Mathe, UDMR-istul care, culmea a intrat în Consiliul Local pe listele Alianței pentru Bistrița, alături de PSD. Fiind însă doar o alianță electorală, fără continuitate legală după, cel de la UDMR s-a considerat liber în opțiuni.

Si cei doi consilieri USR-PLus : Călin Stan, respectiv Nicolae Pavelean au aderat la grupul PNL, în condițiile în care numărul minim pentru un grup al unui partid este de 3 aleși. Liberalii au luat tot ce se poate, în materie de comisii importante, plus presedinția pe 3 luni a Consiliului Local prin Ioan Peteleu: . Florin Urate e presedinte la Comisia Economica, Peteleu la cea de Urbanism iar Tudor Filip la cea juridică.

Briefing de presă cu noul board al Primăriei Bistrița

Primarul și cei doi viceprimari au susținut apoi primul briefing comun de presă după ședința de consiliu. Sorin Hangan, care în timpul sedintei le-a spus consilierilor că e prima dată de cand activează în PNL când  este ales într-o funcție executivă. În fața presei le-a mulțumit colegilor pentru încredere: ”Vreau să le mulţumesc bistriţenilor că mi-au oferit această ocazie, îi mulţumesc domnului primar pentru încredere şi îi asigur pe toţi bistriţenii că voi fi dedicat programului de dezvoltare în administraţia oraşului nostru în care şi-a arătat încrederea majoritatea bistriţenilor. Nu mi-am dorit şi nu-mi doresc o funcţie, în schimb mi-am dorit şi-mi doresc privilegiul de a pune umărul, de a schimba la faţă unul dintre cele mai vechi burguri din Transilvania”, a declarat Hangan.

Viceprimarul de la USR i-a asigurat pe consilieri că vor avea o bună colaborare:„Mulţumesc colegilor care m-au votat în Consiliul Local, celor 14 colegi. I-am asigurat şi pe ceilalţi colegi din Consiliul Local că vom avea o colaborare bună în următoarea perioadă. Să nu uităm că ne implicăm pentru interesul cetăţenilor, pentru interesul municipiului Bistriţa”, a spus Călin Stan.

Noul primar i-a felicitat dar le-a reamintit că urmează o perioadă dificilă: ”Îi felicit, ne aşteaptă o perioadă foarte grea, ca să fiu tranşant, o perioadă în care vom fi obligaţi să muncim mult, să renunţăm practic la orice fel de divertisment. Sunt de două zile aici şi am înţeles care este amplitudinea problemelor din Primăria municipiului Bistriţa. Sunt convins că vom face o echipă bună, în interesul unei guvernări locale performante. Important este ca bistriţenii să simtă că în Primărie munceşte o echipă într-adevăr performantă şi bine intenţionată” a spus Ioan Turc.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Bine zice Hangan. Pentru prima oara ales. Dar nu de votanti ci de consilierii propriului partid. La un vot adevarat ar fi luat jumate cat Ciobanica. Nu stie nici sa salute oamenii pe strada, ce poti sa ceri de la unul ca asta?

Lasă un comentariu