Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

De joi școlile din Bistrița intră în scenariul galben. Ce înseamnă asta și când s-ar putea intra în scenariul roșur

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Școlile din Bistrița intră în scenariu galben, alternativ, începând de vineri, a hotărât Comitetul Judetean Pentru Situații de Urgență, însă săptămâna viitoare se va ajunge foarte probabil la scenariul roșu.

Decizia luată astăzi înseamnă că merg la scoala elevii claselor primare, dar si clasele terminale d n gimnaziu și liceu, adică a 8-a și a 12-a, restul urmând să frecventeze cursurile alternativ cu predarea online. Bistrița este în scenariul roșu, cu o incienta a cazurilor de  3,70 la mia de locuitori.

Prefectul Stelian Dolha aflat în izolare după ce soția sa a fost depistată cu Covid 19, spune însă că este foarte probabil ca săptămâna viitoare , dacă incidența cazurilor în judet  nu se ameliorează, să ceară CJSU trecerea integrală în scenariul roșu: ” au fost opinii (NN. in CJSU)care au considerat ca scolile oricum au scenariul lor care este aplicat în funcție de cazurile aparute si  să urmărim evoluția incidentei pentru o eventuală trecere în scenariul roșu” .

Tot în scenariul galben sunt, începând de mâine si scolile din Șieu Măgheruș , Monor și Sintereag, UAT-uri unde incidența cazurilor a depășit 3 la mia de locuitori, a decis CJSU BN.

Share.

About Author

Lasă un comentariu