Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Primarul din Negrilești s-a ales cu o plangere penală de la ANI, după și-a angajat ginerele în Primărie

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dumitru Costin, primarul PSD al comunei Negrilești, reales în funcție la alegerile locale din septembrie s-a trezit cu plângere penală de la Agenția Națională de Integritate (ANI), care îl acuză că și-a angajat ginerele în primărie, chiar în aparatul propriu.

Sesizarea împotriva primarului  Costin a fost trimisă  Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean, de Agenția de integritate pentru ” posibila încălcare de către COSTIN DUMITRU, Primar al Comunei Negrilești, Județul Bistrița-Năsăud, a dispozițiilor art. 301 din Codul Penal”, potrivit unui comunicat de presă  postat astăzi pe site-ul ANI.

Agenția de Integritate îl acuză de  conflict de interese penal, respectiv folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”, prevăzute de art. 301, alin. (1) din Codul penal pentru că în perioada exercitării mandatului de primar l-a angajat în august 2017 pe propriul ginere în Primarie, într-o funcție contractuală în propriul aparat de specialitate, cel al primarului. Înainte cu o lună, adică în 24 iulie 2017  Costin a semnat anunțul trimis Agenției Naționale a Funcționarilor Publici  privind organizarea concursului pentru ocuparea funcției  cu pricina.

Traseismul politic botezat ”întoarcere acasă”

Fost liberal, partid cu care a câștigat alegerile din 2016 în Negrilești, Dumitru Costin este membru PSD din martie 2020, formatiune sub stindardul caruia si a  Alianțe electorale de stânga a obținut noul mandat. În martie când presedintele PSD Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan a făcut pe facebook anunțul racolării primarului din Negrilești, exprimarea folosită a fost ”Dumitru Costin, Primarul comunei Negrilești a “revenit acasă” în echipă.

Modelul angajarii rudelor e practicată  si la case mai mari 

De altfel modelul nu e unic în PSD BN. Radu Moldovan, presedinte al Consiliului Judetean Bistrița-Năsăud, consiliu care este actionarul majoritar al Aquabis SA,  are fratele, pe Macarie Moldovan angajat tocmai director general adjunct al companiei patronată de Consiliul Judetean. Funcția  a fost înființată în 2019 iar concursul a fost unul în care fratele presedintelui a concurat de unul singur, anonimizându-si identitatea pentru public.

Despre acest subiect Bistrita Express a scris pe larg aici:

Nepotism PSD marca BN: fratele lui Radu Moldovan uns director general adjunct la Aquabis, societatea tutelată chiar de Consiliul Județean

 

Foto: facebook Radu Moldovan

Share.

About Author

Lasă un comentariu