Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Noua administrație a Bistriței anunță revizuirea PUG-ul. Actualul plan urbanistic este expirat de mai bine de 2 ani

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Noua conducere a Primăriei Bistriței a anunțat demararea procedurilor pentru refacerea Planului Urbanistic General, cel mai important document de urbanism al orașului.

Deocamdată au fost anunțate 2 săptămâni în care pot fi transmise propuneri de modificare, iar Consiliu Local a alocat în ultima sa ședinta online 50000 de lei , la solicitarea primarului Turc pentru proceduri preliminare.

Ultima variantă a Planului Urbanistic General a fost realizată în 2013 și potrivit legii documentul ar fi trebuit revizuit după 5 ani, adică în 2018, însă fosta administrație  a forțat prelungirea acestuia prin hotărâre de Consiliu Local. Consecințele au fost un haos urbanistic care a permis inclusiv construcții improprii ca regim de înălțime care au generat foarte multe nemulțumiri.

Ce anunț a fost postat pe site-ul Primăriei Bistrița legat de intenția de reactualizarea a PUG-ului: Anunț Primăria Bistrița

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Actualizarea Planului Urbanistic General al orasului Bistrita în conformitate cu orientările din programul noii administratii locale alese este o măsură necesară la început de mandat. Această actualizare include si Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) care este un document strategic de dezvoltare, complementar Planului Urbanistic General (PUG), având ca scop îmbunătăţirea accesibilităţii şi buna integrare a diferitelor moduri de mobilitate şi transport în oras. In acest sens, primul lucru ar fi inchiderea inelului central de circulatie pentru centru istoric sau oraşul vechi alcătuit din străzile: Dr.Ioan Ratiu- Odobescu- Gării- Bul.Republicii-Bistricioarei-RomanC.Vivu-Vasile Conta-Codrisor- Podul Budacului. Pentru asta ar fi necesară prelungirea strazii Vasile Conta printre sediile Electrica-furnizare si Aquabis, si apoi construirea unui pod peste râul Bistrita , prin fata fostei uzine electrice, pentru legătura cu strada Codrisor. Acest pod care ar putea fi numit „Podul Morii”, amintind de Piata Morii din apropiere dar si de existenta unei mori de apă pe fostul „canal al morii”, ar crea si posibilitarea trecerii circulatiei auto din zona parcului pe malul stâng al râului Bistrita pe strada Codrisor până la Podul Budacului. Pe acest inel central se află cele mai multe institutii de interes local sau judetean, precum Palatul de Justitie, Biblioteca Judeteană, Liceul de Muzică, Directia de Statistică, Palatul Postei, Arhivele Statului, Inspectoratul de Politie, Colegiul National „Andrei Muresanu”, Colegiul National „Liviu Rebreanu”, Prefectura, Sala Polivalentă, Stadionul „Jean Pădureanu”, Strandul „Codrisor”, etc.
    Pe de alta parte, pentru descongestionarea circulatiei din oras ar fi nevoie de mai multe „coridoare” de legatură intre Viisoara si Unirea. In acest sens, trebuie luată in serios amenajarea traseului numit „Linia Albastră” intre Sărata si Unirea, pe malul stâng al râuluiBistrita. De asemenea, merită atentie si solutia sugerată de primarul Ioan Turc prin care propunea amenajarea unui drum de viteză, pe lângă calea ferată, între Sărata şi Unirea.

Lasă un comentariu