Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Mesaj Ro-alert pe telefoanele bistrițenilor: de data asta s-a depășit 6 la mia de locuitori. Judetul a trecut de pragul de 3

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Medajele Ro-alert au sunat prelung astăzi pe telefoanele locuitorilor din Bistrița, în jurul orei 17,30: ”în municipiu nivelul de răspândire a virusului Sars-Cov 2 a depășit nivelul de 6 la mia de locuitori. Respectați cu strictețe măsurile sanitare pentru a nu vă pune în pericol viața dvs și a celor din jur” este pe scurt mesajul primit pe telefoane.

Rata de infectare în Bistrița este de fapt de  6, 69 la mia de locuitori, o crestere uriasa de o zi la alta. Au  contribuit din plin la cresterea acestui numar infectarea cu Sars Cov 2 a aproape întregului lot de handbal Gloria Bistrița 919 handbaliste si un angajat CS Gloria 2018) Autoritățile vorbesc despre carantinarea orasului ca despre o soluție iminentă care va fi recomandată de Comitetul Judetean pentru Situații de Urgență secretarului de stat Raed Arafat în următoarele zile, potrivit prefectului Stelian Dolha.

Ce alte localități au depășit 3 la mia de locuitori

Șintereag are 4,69 % la mia de locuitori, Braniștea are acum 4,33, Prundu Bargaului 4,23 la mie,  Șieu Măgherus 4,03, Budacu de Jos 3,90 iar Nasaudul a ajuns la 3,80 la mia de locuitori.

Tot peste limita de 3 se află Teaca Sieu Odorhei, Tiha Bârgaului și Galații Bistriței.

Judetul Bistrița-Năsăud a trecut de pragul de 3 la mia de locuitori, prag la care devine obligatorie masca in spatiile deschide, însă numai după ce ia hotararea CJSU. Potrivit Grupului de Comunicare strategica incidenta in judet a ajuns la  3,06 la mia de locuitori.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu