Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

De luni Creșele și afterscool-urile rămân deschise, școlile nu. Terasele cu doi pereti sunt considerate spații închise, iar circulatia de noapte, interzisă

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Secretarul de stat Raed Arafat a detaliat într-o conferință de presă noile  măsuri care au fost adoptate de Guvern și care  intră în vigoare începând de luni.

În esență de luni noaptea nu se mai poate circula nici în localități și nici în afara lor, între orele 23,00 și 5,00 decât cu declarație care să demonstreze interesul profesional, procurare de medicamente, însoțire persane bolnavi sau cu dizabilități și alte câteva excepții. Pentru călătorii în afara localității se acceptă de pildă biletul de avion ca justificare a deplasarii, a detaliat Raed Arafat. Toate magazinele se vor închide la ora 21,00 , exceptie făcând farmaciile, benzinariile dar și cei care fac livrare la domiciliu.

Fără petreceri

Nu vor fi acceptate petreceri de niciun fel: ” sărbători, onomastici se interzic pentru incetarea raspandirii îmbolnăvirilor.” Raed Arafat  a explicat și că atunci când sunt petreceri în locuinșe, autoritățile nu intervin, decât în situația în care vecinii sesizează poliția pentru gălăgie.

Guvernul redefineste și noțiunea de terasă, după ce restaurantele au continuat sa foloseasca spatii de terasa inchise si incalzite: ”: Ati vazut ca s-au pus pereti pentru a păstra căldura, în unele terase. Ei bine cel mai bine defineste notiunea de terasa si spatiu închis legea  392 din 2014: ”Un spatiu inchis are acoperis sau doua laturi. Orice spatiu care are astfel de inchidere este considerat spatiu inchis. Aceste spatii nu pot fi considerate terase” a anunțat Raed Arafat. Asa înseamna că pot funcționa doar în localitățile care nu au incidenta de 3 la mia de locuitori si unde CJSu nu a dispus mauri speciale” a lămurit Arafat.

Decalarea programului in firmele si instituțiile cu peste 50 de angajați, este o altă măsură prevazută de noile dispoziții adoptate de Guvern: ”Decalarea programului la o ora urmeaza sa se faca in instituții si companii. Acolo unde angajatii sunt peste 50 la numar asta trebuie facut , pentru ca asta  înseamna reducerea impactului pe transportul public” a mai spus Arafat, care recomanda si organizaae activitatii de telemunca , acolo unde este posibil.

”Cresele si afterscooluri raman deschise, s-a hotarat deja,  în rest ministrul educației va emite ordinul pentru intrarea tuturor scolilor in online.

Măsurile ar urma să intre în vigoare de luni, pentru o perioadă de 30 de zile.
Share.

About Author

Lasă un comentariu